Ένα νέο επεισόδιο προσπάθησαν να προσθέσουν οι Τούρκοι στην αλυσίδα της ελεγχόμενης έντασης που συντηρεί η Άγκυρα στο Αιγαίο
αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές ένα τουρκικό ψαράδικο και σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, το αλιευτικό σκάφος κινήθηκε σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, προκαλώντας την άμεση επέμβαση του Λιμενικού Σώματος και οδηγώντας σε μια σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ελληνικό πλήρωμα και τον Τούρκο καπετάνιο.
Μόνο που το συμβάν έχει καταγραφεί στις 18 Δεκεμβρίου 2025 και δεν πρόκειται για νέο περιστατικό όπως το παρουσίασαν τα Τουρκικά ΜΜΕ
Σύμφωνα με πηγές από το Ελληνικό Λιμενικό, που αναφέρει το Sakai.gr το περιστατικό φέρεται να αφορούσε την παρουσία τουρκικού αλιευτικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όπου σημειώθηκε προσέγγιση σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής. Όπως έχει γίνει γνωστό, το αλιευτικό απομακρύνθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση ή κλιμάκωση.
