Ένας έμπορος ναρκωτικών που πούλησε γη στον γαμπρό του Τραμπ στην Αλβανία είναι ύποπτος για πλαστογράφηση εγγράφων

Ένας έμπορος ναρκωτικών που πούλησε γη στον γαμπρό του Τραμπ στην Αλβανία
είναι ύποπτος για πλαστογράφηση εγγράφων!
Ο επιχειρηματίας από το Μαϊάμι, Άρτουρ Σέχου, καταζητούμενος από τις αλβανικές αρχές για φερόμενο ξέπλυμα χρήματος που σχετίζεται με ναρκωτικά, είναι επίσης ύποπτος για πλαστογράφηση εγγράφων για ένα οικόπεδο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα θέρετρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη συμμετοχή του Τζάρεντ Κούσνερ (γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ). Το Reuters αναφέρει αυτό, επικαλούμενο έγγραφα από την Αλβανική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος.
Σύμφωνα με τη δικογραφία,
ο Σέχου και οι φερόμενοι συνεργοί του είναι ύποπτοι για λαθρεμπόριο κοκαίνης της Νότιας Αμερικής μέσω ευρωπαϊκών λιμένων και ξέπλυμα των εσόδων μέσω συναλλαγών ακινήτων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πλαστά έγγραφα μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταχώριση της ιδιοκτησίας μέρους της γης.
Τον Απρίλιο, ο Σέχου πούλησε ένα τμήμα της παρθένας αλβανικής ακτογραμμής για 100 εκατομμύρια ευρώ στην Albania Land Development, μια εταιρεία που συνδέεται με τους κατασκευαστές του έργου Sazan Real Estate Development που υποστηρίζεται από τον Κούσνερ, καθώς και με άλλους επενδυτές.
«Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, υπάρχει εύλογη υποψία ότι τα περιουσιακά στοιχεία αποκτήθηκαν με χρήση πλαστών εγγράφων»,
δήλωσε η εισαγγελία στα υπομνήματά της.
Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η Αλβανία είχε ζητήσει την έρευνα ή την κράτηση του Shehu στο Μαϊάμι.
Ωστόσο, ο φάκελος της υπόθεσης δεν περιέχει κατηγορίες εναντίον του Jared Kushner ή άλλων επενδυτών στο έργο του θέρετρου.
Το Reuters σημειώνει ότι η έρευνα θα μπορούσε να αποτελέσει νέο εμπόδιο για το έργο, το οποίο έχει ήδη αντιμετωπίσει διαμαρτυρίες από περιβαλλοντολόγους που πιστεύουν ότι η κατασκευή του απειλεί τη μοναδική φυσική ομορφιά των αλβανικών ακτών.