ΤΡΙΤΗ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τακτοποίηση αυθαιρέτων: Όταν η έλλειψη Κτηματολογίου μετατρέπει τους πολίτες σε δρομείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα, αλλά και κάποιες άλλες κατά καιρούς κυβερνήσεις,

όλες τους Δημοκρατικές κυβερνήσεις, ακόμα και στα κοινωνικής συνοχής προς τακτοποίηση ζητήματα θέτουν χρονικά όρια συμμόρφωσης ενδιαφερομένων,

με ημερομηνία λήξης, μετατρέποντας έτσι τους πολίτες, όπως δρομείς που τρέχουν για να προλάβουν το «πρόκριμα», και χωρίς να είναι γνωστό αν το αντέχουν, για να μην βρεθούν εκτός «νυμφώνος» του «ευεργετήματος».

 

Οι χρονικές παρατάσεις που δίδονται, όταν δίδονται, είναι μια ανθρώπινη κοινωνική προσφορά της εκάστοτε εξουσίας στο εκάστοτε σύνολο, και ουδέν το παράνομο.

Αυτό θα είναι επίκαιρο και σε λίγες ημέρες με την τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών επάνω σε αυθαίρετης κατοχής οικοπέδων, λόγω απόκτησης στέγης, δηλαδή χιλιάδες κατασκευές Ελλήνων αστέγων επάνω σε Ελληνική γη, που έχουν κατα καιρούς οικειοποιηθεί κάτοικοι, λόγω έλλειψης Κτηματολογίου δια την οποίαν έλλειψη μόνον οι σημερινοί κάτοχοι αυθαιρέτων δεν ευθύνονται, με πρώτο πρώτο το Εθνικό Κοινοβούλιο δηλαδή και ακολούθως όλα τα περί αυτό, «δηλαδή τα πάντα όλα» και έτσι ακόμα και και μέχρι σήμερα, και για όσα χρόνια ακόμα θα χρειαστούν μέχρι ολοκλήρωσης του Εθνικού Κτηματολογίου, αν ποτέ ολοκληρωθεί.

Η σημερινή προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει τους ταχείς ρυθμούς και θα ολοκληρωνόταν ομοίως, αν υπήρχε και η οικονομική δυνατότητα των προς τούτο καλουμένων πολιτών κατόχων αυθαιρέτων αφού αφορούν κυρίως χαμηλού εισοδήματος λαό, ίσον λαϊκά στρώματα, που δεν ενημερώθηκαν τα σχετικά με την προθεσμία αφού όλα γράφτηκαν, στα πολύ πολύ ψιλά γράμματα.

Μια ακόμα συνεπώς «πίστωση χρόνου» διότι η πρώτη που έχει δοθεί σύντομα, λήγει, δεν θα βλάψει κανένα, αντιθέτως θα βοηθήσει πάρα πολλούς, αν όχι όλους, όπως και τους πιστωτές δηλαδή και το Δημόσιο, αλλά και τους μη εισέτι συμμορφωμένους. Ελπίζεται. Δεκάδες χρόνια περίμεναν άρα λίγο περισσότεραφού σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό ουριοδρομούμε!

Συνεπώς όχι κι άλλο άγχος στον λόγω κοινωνικών συνθηκών πενόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *