ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026

Ενιαία εποπτεία σε όλες τις τράπεζες θέλει η ΕΚΤ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ενιαία εποπτεία σε όλες τις τράπεζες θέλει η ΕΚΤΗ αρμοδιότητα της ΕΚΤ να εποπτεύει τις τράπεζες θα πρέπει να επεκτείνεται σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δήλωσε ο Benoit Coeure, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ σε κείμενο ομιλίας στις Βρυξέλλες.

“Είναι σημαντικό όλες οι τράπεζες να καλύπτονται από τον SSM (ενιαίος εποπτικός μηχανισμός)”, είπε χαρακτηριστικά ο Coeure.
“Ένα σύστημα δύο ταχυτήτων θα οδηγούσε σε ένα άδικο καθεστώς που θα διχοτομούσε τον τραπεζικό κλάδο, τον οποίο εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε”, πρόσθεσε.
Ο Coeure είπε επίσης ότι η αξιοπιστία της ευρωζώνης μπορεί να βελτιωθεί με αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, επικαλούμενος το παράδειγμα ενός Επιτρόπου που θα έχει δικαίωμα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς.
fpress.gr ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *