ΙΡΑΚ:Τραγική έξοδος των χριστιανών από τον αραβικό κόσμο.
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
18 χριστιανικές συρορθόξες οικογένειες εγκατέλειψαν την Μοσούλη(Ιράκ) εξ’αιτίας της ανόδου του ”ισλαμικού κράτους” του Ιράκ και της Εγγύς Ανατολής.Οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν καταφύγιο στα υπόγεια της εκκλησίας ”Umm Nour” στην γειτονιά ”Ankawa” στο ”Erbil” του Ιράκ στις 22 Ιουλίου.
Για πρώτη φορά μετά από περίπου 2.000 χρόνια στην πόλη της Μοσούλης δεν υπάρχει πλέον σχεδόν κανένας χριστιανός. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί μία από τις πιο αρχαίες χριστιανικές πόλεις και έχει τεράστια ιστορική σημασία για τον χριστιανισμό.Δυστυχώς η εξαφάνιση των χριστιανών από την Μέση Ανατολή προχωράει με γοργά βήματα.Αυτή η εξαφάνιση πραγματοποιείται με εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας,συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένα κομμάτι της ιστορίας έχει διαγραφεί στην Μέση Ανατολή που βιώνει μία οξεία κρίση πολιτικής και θρησκευτικής παρακμής.Το ”ισλαμικό κράτος” που αποτελείται από φανατικούς τζιχαντιστές,δυστυχώς χτυπάει ανελέητα τα εναπομείναντα χριστιανικά ”ίχνη” στο Ιράκ.
