ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Τωρα οι σφαγείς της Κύπρου, θέλουν "συνεργασία"!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

wpid 20141121021710

Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα
O Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Taner Yıldız σε διάσκεψη για την ενέργεια στη Ρώμη αναφέρθηκε στο θέμα της Κύπρου.
Ανάγκη για συνεργασία στην Κύπρο
Ο Yıldız δήλωσε ότι οι ενεργειακοί πόροι γύρω από την Κύπρο ανήκουν τόσο στους Έλληνες όσο και στις τουρκοκυπριακές αρχές .Τόνισε επίσης την ανάγκη για συνεργασία και πολιτική δομή στην ανατολική Μεσόγειο, που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την οικονομική σκοπιμότητα.
Η Ελληνική Κύπρος διέκοψε τις συνομιλίες για το διαιρεμένο νησί στις 7 του Οκτώβρη.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων επαναλήφθηκαν μετά από μια παύση δύο ετών τον Φεβρουάριο του 2013. Ο προηγούμενος γύρος των συνομιλιών είχε καταρρεύσει , εν μέρει λόγω των επιπτώσεων της κρίσης για το χρέους της ευρωζώνης από την κυβέρνηση στη Λευκωσία .
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών , ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου για να παραστεί σε διμερή συνάντηση συνεργασίας .
Πηγή: hurriyetdailynews.com
http://gorganews.gr/eidhseis/ipourgos-energias-tis-tourkias-anagki-gia-sinergasia-stin-kipro/

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *