Ανίκητη η ρωσική υπερδύναμη: Ρομπότ και drones στο οπλοστάσιο των πυρηνικών υποβρυχίων 5ης γενιάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ρωσιαΤα 5ης γενιάς πυρηνικά υποβρύχια της Ρωσίας θα είναι οπλισμένα με ρομπότ και υποβρύχια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκτός από συμβατικά όπλα.

«Η νέα γενιά θα είναι εξοπλισμένη με δύο σύγχρονα όπλα και εκείνα που αναπτύσσονται επί του παρόντος», είπε στο RIA Novosti ο Νικολάι Novoselov, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος τεχνικού σχεδιασμού της Malakhit.

«Μιλάμε για ρομπότ μάχης που μπορούν να απελευθερωθούν από το υποβρύχιο και ένα είδος υποβρύχιου drone», εξήγησε. «Θα πρέπει να απελευθερωθούν από το υποβρύχιο και να παραμείνουν εκτός σύνδεσης προτού ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως. Θα δώσει στο υποβρύχιο χρόνο να εγκαταλείψει την περιοχή, με το drone να παραμένει σε θέση να διατηρεί μια επίφαση ότι το υποβρύχιο είναι ακόμα εκεί», είπε.

Ο Novoselov τόνισε ότι η ανάπτυξη ρομπότ για υποβρύχια δεν αποτελεί αποκλειστικό ρωσικό τομέα, καθώς «ολόκληρος ο κόσμος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο, θα πάρει κάποιο χρόνο για τα υποβρύχια μη επανδρωμένα αεροσκάφη να γίνουν κοινή πρακτική, διότι επί του παρόντος ο ρωσικός στρατός εξοπλίζεται με υποβρύχια τέταρτης γενιάς.

Hellasforce

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ