ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

«Πέσιμο» της αστυνομίας στα κεντρικά της HSBC στην Ελβετία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

HSBCΕφοδο στα γραφεία της HSBC Private Bank στη Γενεύη πραγματοποίησε η ελβετική αστυνομία παρουσία εισαγγελέων το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διατάχθηκε κατά της τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος.

«Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, τις σχετικές με την HSBC Private Bank στην Ελβετία, άρχισε έρευνα κατά της τράπεζας και κατ” αγνώστων» για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας.

Η έρευνα άρχισε κατά της ίδιας της τράπεζας, ωστόσο «ανάλογα με την εξέλιξή της» μπορεί να επεκταθεί σε φυσικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν ξέπλυμα χρήματος ή συμμετείχαν σε αυτό.

Επισημαίνεται ότι η HSBC Private Bank (Ελβετία) βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος που έφερε στο φως η έρευνα SwissLeaks στις 9 Φεβρουαρίου.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *