Επίδοξοι Καναδοί ισλαμοφασίστες έφυγαν για την Τουρκία με προορισμό τη Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

whackjob2.jpgΤρεις έως έξι νέοι από το Μόντρεαλ και τα περίχωρά του, ηλικίας κάτω των 20 ετών, εγκατέλειψαν τον Καναδά στα μέσα Ιανουαρίου

προκειμένου να μεταβούν στην Τουρκία και κατόπιν να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία, μετέδωσαν σήμερα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι νεαροί Καναδοί από το Κεμπέκ, περιλαμβανομένων 2 κοριτσιών από το Λαβάλ, μια πόλη που γειτνιάζει με τη μητρόπολη, είχαν εγγραφεί πέρυσι στην ίδια σχολή ανώτατης εκπαίδευσης, το CEGEP Maisonneuve.

Οι νέοι αναχώρησαν την 16η Ιανουαρίου αεροπορικώς με προορισμό την Τουρκία, όπου συνήθως μεταβαίνουν οι υποψήφιοι τζιχαντιστές που θέλουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Presse.

Οι συγγενείς τους και οι καναδικές αρχές έχασαν κατόπιν τα ίχνη τους και αδυνατούν να επιβεβαιώσουν εάν οι δικοί τους κατάφεραν να φθάσουν στο συριακό έδαφος.

Ο πατέρας ενός εκ των νεαρών, που ανησυχούσε ότι ο γιος του ήταν ενδεχόμενο να παρασυρθεί καθώς είχε αποφασίσει να παρακολουθήσει μαθήματα θρησκευτικών και αραβικής γλώσσας, του είχε πάρει το διαβατήριο. Όμως ο 18χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την απώλεια του διαβατηρίου του, με αποτέλεσμα οι αρχές να του χορηγήσουν ένα νέο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Τουλάχιστον οι 3 νέοι, ανάμεσά τους 2 κορίτσια, είχαν εγγραφεί στις αρχές του φθινοπώρου στο CEGEP Maisonneuve στο Μόντρεαλ, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Canada. Όπως έγραψε η La Presse, συνολικά 6 Καναδοί ηλικίας 18 έως 19 ετών έχουν μεταβεί στην Τουρκία.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της σχολής είπε στο Radio Canada ότι δε γνωρίζει εάν οι νέοι αυτοί Καναδοί «γνωρίζονταν» ή σύχναζαν στο CEGEP, όπου φοιτούν περισσότεροι από 5.000 μαθητές.
Όλοι οι νεαροί είχαν καταγωγή από χώρες του Μάγρεμπ ή της Μέσης Ανατολής, ανέφερε η ίδια πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ