Άμεση παρέμβαση Νικολόπουλου για το θέμα της ΡΑΕ με ερώτηση στον Λαφαζάνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150604020343

Θέμα:​«Σχετικά με την πρόταση για τον νέο Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.)»
Με τις προτάσεις σας για την πλήρωση των κενών θέσεων, του προέδρου, του αντιπροέδρου Α’ και ενός μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), που γνωστοποιήσατε με επιστολή σας στην Πρόεδρο της Βουλής, από την οποία ζητάτε να συγκληθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την διατύπωση γνώμης, προτείνατε τον κ. Νικόλαο Μπουλαξή, του Γεωργίου, στέλεχος της Ρ.Α.Ε., ως Πρόεδρο.
Δημοσίευμα, όμως, της έγκυρης εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», στις 27/5/2015, με τίτλο «“Σύμπτωση” για ασυμβίβαστο», το οποίο σας επισυνάπτω, αναφέρει, ότι: «η σύζυγος του υποψήφιου προέδρου της Ρ.Α.Ε. εργάζεται στον όμιλο ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, που δραστηριοποιείται στην ενέργεια και εποπτεύεται από τη Ρ.Α.Ε.!».
Όπως ήταν φυσικό, λόγω του δημοσιεύματος, επήλθε αναστάτωση, σε όσους επιθυμούν την έγκριση της παραπάνω υποψηφιότητας και γι αυτό επιχειρείται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συγκάλυψη του όλου θέματος με διαρροές του τύπου: «ναι, αλλά έχει παραιτηθεί»…
Δεν γνωρίζουμε, αν αληθεύει το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είχε διασταυρωθεί. Αλλά, αν ισχύει, υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο για τον παραπάνω προτεινόμενο στη θέση του προέδρου της Ρ.Α.Ε., ανεξάρτητα του αν η σύζυγός του παραιτήθηκε ή όχι από υπάλληλος της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ. Στην περίπτωση, μάλιστα, που παραιτήθηκε, θεωρούμε, ότι η θέση του υποψήφιου προέδρου της Ρ.Α.Ε, καθίσταται ακόμη δυσκολότερη.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
– Αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα; Αν αληθεύει, δεν υπάρχει προφανές «ασυμβίβαστο» για τον παραπάνω προτεινόμενο στη θέση του προέδρου της Ρ.Α.Ε.;
Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ