Αφού ο Μητσοτάκης είδε τους Ευρωπαίους ηγέτες να του γυρίζουν την πλάτη στην περικοπή των συντάξεων, εφάρμοσε το Plan B: "Ρίξ' τους την ευθύνη για το ξεπούλημα της Μακεδονίας"
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Δεν έχει προηγούμενο ο ισχυρισμός του Μητσοτάκη ότι η Μακεδονία ξεπουλήθηκε από τους Ευρωπαίους ως προϊόν (προδοτικής) συναλλαγής με τον Τσίπρα. Ισχυρισμός που μπορεί να έχει αφήσει άφωνους τους Ευρωπαίους συνομιλητές του, δεν είναι όμως διόλου τυχαίος. Τον είχε προαναγγείλει με τις δηλώσεις του στο Politico. Δηλώσεις που, ο ίδιος ανακάλεσε, αλλά είναι δημοσιευμένες μέχρι σήμερα, προφανώς γιατί είναι πραγματικές. Και αποδεικνύουν ότι έγιναν βάσει σχεδίου. Γιατί, βλέποντας την Ευρώπη να του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στις πιέσεις του για περικοπή των συντάξεων, προχώρησε στη δεύτερη φάση του σχεδίου που είχε προαναγγείλει, κατηγορώντας τους ευθέως για σχέδιο απόσχισης της Μακεδονίας.
Μένει λοιπόν να δούμε την αντίδραση των Ευρωπαίων ηγετών. Ειδικά αυτών που έχουν πραγματικό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης, διαφορετικό από του Μητσοτάκη και των συνδαιτυμόνων του Βέμπερ, Ορμπάν και Κούρτς.
infiltr8or Πρωτοσελιδα – Ειδήσεις