Η ερώτηση στον Ταγίπ Ερντογάν και η ανέκδοτη ιστορία από την προσωπική του εμπειρία στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=fcp_brwkxJk

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του OPEN TV, Χρήστου Τσιγουρή, για τον χρόνο της επίσκεψης, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε: «Σε λίγο καιρό θα έχουμε μία μεγάλη διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Κοινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και Ταγιπ Ερντογαν μετά την συνάντηση τους [ΒΙΝΤΕΟ]

Θα συνοδευτώ από επιχειρηματίες και τότε θα συνάψουμε διάφορες συμφωνίες. Πρόκειται για μία Διάσκεψη Κορυφής. Οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φιλίες και φίλους και όχι εχθρότητες. Εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και έτσι θα συνεχίσουμε».

«Όπως γνωρίζετε το 1971 έκλεισε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτό, δεν κυβερνούσαμε τότε. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο, είχαμε πάει επίσκεψη στη Σχολή. Είχα γνωρίσει έναν σοφό καθηγητή της Σχολής και είχε μείνει στο μυαλό μου. Τότε, η Σχολή είχε ελάχιστους μαθητές. Τώρα, είμαστε σε ένα σημείο όπου η Σχολή είναι κλειστή. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι προγενέστεροι Έλληνες πρωθυπουργοί το φέρνουν στην ατζέντα… Αυτή τη στιγμή η Ιερά Σύνοδος με τα 15 μέλη της λειτουργεί κανονικά. Εμείς στην Ελλάδα απαντάμε ελάτε να συζητήσουμε για τους μουφτήδες στη Θράκη», ήταν η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. «Σε λίγο καιρό θα έχουμε μία μεγάλη διάσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Θα συνοδευτώ από επιχειρηματίες και τότε θα συνάψουμε διάφορες συμφωνίες. Πρόκειται για μία Διάσκεψη Κορυφής. Οι πολιτικοί πρέπει να κερδίζουν φιλίες και φίλους και όχι εχθρότητες. Εμείς έτσι ασκούμε την πολιτική μας και έτσι θα συνεχίσουμε», σχολίασε επιπρίσθετα ο πρόεδρος Ερντογάν.
Ο Χρήστος Τσιγουρής έθεσε το ερώτημα κατά βάση στον Ελληνα Πρωθυπουργό για το αν και κατά πόσο ο χρόνος της επίσκεψης είναι στο σωστό timing
«Πιστεύω ότι δύο γειτονικές χώρες ιδίως όταν έχουν ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν οφείλουν να έχουν τακτικές συνομιλίες, ανοιχτά κανάλια συνεννόησης και ειδικότερα στο υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ λοιπόν ότι η κριτική που ενδεχομένως να ασκείται από ορισμένους οδηγεί σε τέλμα, αδράνεια και επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους. Αν δεν είχαμε τακτική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν δεν θα είχαμε αποτρέψει κλιμακώσεις επικίνδυνες. Θεωρώ ευτυχές το γεγονός ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ μας», ήταν το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΓΟΥΡΗΣ,OPEN TV,OPEN BEYOND,ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ,ALEXIS TSIPRAS, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, Recep Tayyip Erdoğan

ΔΗΜΟΦΙΛΗ