Κηδεία Παναγόπουλου: Κατέρρευσε η σύζυγός του Κατερίνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Περικλή Παναγόπουλου στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι. Συντετριμμένη η σύζυγός του Κατερίνα, κατέρρευσε τη στιγμή που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία.

 
Παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μεταξύ άλλων. Ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, έχει δηλώσει επίσης την επιθυμία του να παραστεί στην κηδεία.
«Ισχυρή προσωπικότητα, με απλότητα» είπε στον επικήδειο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Περικλής Παναγόπουλος πέθανε την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 84 ετών.
Ο Περικλής Παναγόπουλος, επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους εφοπλιστές της χώρας.
Ο Περικλής Παναγόπουλος θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο, στο Α’ Νεκροταφείο.
Σημειώνεται πως ο Περικλής Παναγόπουλος πάλευε τον τελευταίο χρόνο με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ξεπέρασε τον καρκίνο στομάχου αλλά τον «νίκησε» ο διαβήτης.
Ο σπαρακτικός επικήδειος του γιού του
Ο επικήδειος από τον γιό του ράγισε καρδιές στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου. Λόγια σπαρακτικά, λόγια αγάπης από ένα παιδί προς τον πατέρα του. «Σε ευχαριστούμε για τη ζωή που μας χάρισες. Ήσουν αυθεντικός τζέντλεμαν. Που στην οδύσσειά σου πέρασες ανάμεσα από συμπληγάδες και μαζί σου πέρασε κι ένα κομμάτι μιας υπέροχης αυθεντικής γενιάς», είπε.
«Υπήρξες ζεστός άνθρωπος και ζεστός πατέρας με μεγάλη καρδιά. Ήσουν καλοπροαίρετος, δίκαιος, τρυφερός αλλά και αυστηρός, πιστός και αφοσιωμένος. Η μεγάλη σου καρδιά έκανε υπαλλήλους και πληρώματα να σε βλέπουν όχι σαν αφεντικό αλλά σαν πατέρα. Μας δίδαξες πως αληθινός πλούτος είναι η αξιοπρέπεια. Σήμερα όλοι μιλούν για σένα με αγάπη. Υπήρξες πάντα ελεύθερος ακόμα κι όταν ήσουν δεσμώτης. Γιατί τα δεσμά στο σώμα σου τα έσβησε το πνεύμα σου. Αναχωρείς ελεύθερος. Αποχαιρετούμε μόνο το σώμα σου αλλά η φωνή, το χαμόγελο, η σοφία σου θα βρίσκονται πάντα στη ζωή μας.
Πατέρα εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε την ζωή σου, την παρακαταθήκη σου. Και με αυτόν τον τρόπο θα σε τιμάμε και θα σε κρατάμε περήφανο από όπου κι αν μας παρακολουθείς. Πατέρα μας… ήσουν ο καλύτερος πατέρας. Καλό ταξίδι. Καλές θάλασσες. Καλή αντάμωση» είπε ο γιός του Περικλή Παναγόπουλου, που κλείνοντας τα συγκινητικά του λόγια ευχαρίστησε τη σύζυγό του πατέρα του, Κατερίνα, που στάθηκε δίπλα του.
 
Τη θλιβερή ανακοίνωση του θανάτου του Περικλή Παναγόπουλου έκανε μέσω facebook η σύζυγός του κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου.
Η ανάρτηση της:
«Έφυγε» ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι.
Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ