Μεϊμαράκης για Παυλόπουλο: Πολύ επιτυχημένος πρόεδρος, θα μπορεί να έχει ακόμη μια θητεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μειμαρακησ«Δεν έχει πει επισήμως το κόμμα ότι τον ψηφίζουμε, ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά φαίνεται προς τα εκεί πάμε», σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχετικά με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για μια δεύτερη θητεία στην Ηρώδου Αττικού.

« Είναι ένας πολύ επιτυχημένος πρόεδρος ο οποίος θα μπορεί να έχει μία ακόμη θητεία. Δεν έχω κρύψει την άποψή μου γι αυτό», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας ραδιόφωνο «News24/7».

Για τις ευρωεκλογές

«Δεν υπάρχει επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου, είμαστε όλοι υποψήφιοι ισότιμοι, και διεκδικούμε τον σταυρό», σημείωσε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Μεϊμαράκης. Σημείωσε ότι «ο πήχης είναι να καταγραφεί η πιο μεγάλη νίκη για τη ΝΔ» και πρόσθεσε: «Εκφράζω τη δική μου πρόταση και πολιτική στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν μετέχω στην ηγετική ομάδα. Δεν συμμετείχα στη διαμόρφωση του ευρω-ψηφοδελτίου, πειθαρχώ στις αποφάσεις της ηγεσίας, είναι καταγεγραμμένες οι πολιτικές θέσεις μου».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της Κεντροδεξιάς με την Ακροδεξιά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» και, μιλώντας για τη ΝΔ, συμπλήρωσε: «Η Ακροδεξιά δεν μπορεί να είναι μέσα στη ΝΔ. Καμία ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μεϊμάρακης τόνισε, επίσης, ότι «οι πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση ανήκουν πάντα στην κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός έχει την άνεση και χρειάζεται να έχει το μεγαλείο να κάνει τέτοιες κινήσεις. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Όχι μόνο για το εθνικό θέμα, το Μακεδονικό, αλλά και για άλλα θέματα είναι καλό να υπάρχει συνεννόηση. Η ΝΔ έχει ανταποκριθεί και έχει δείξει καλή διάθεση. Επειδή πάμε σε εκλογές αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια συνεννόησης. Το εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πρώτο στάδιο είναι η συνεννόηση, η συναίνεση έρχεται μετά, αν έρθει. Συνεννόηση, όμως, δεν σημαίνει πλαδαρή εκλογική μάχη. Έχω τη δική μου προσωπική άποψη για τα ζητήματα αντιμετώπισης της κρίσης. Η κοινωνική πλειοψηφία θα ήθελε συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα».

«Έχουμε ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές Δεξιά – Κεντροαριστερά από τότε που επιβλήθηκε η αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και πρόσθεσε: «Μετά το εξάμηνο Βαρουφάκη, η ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της χώρας στην Ευρωζώνη και στην αποτροπή μιας άτακτης αποχώρησης. Πάλι το ίδιο θα έκανα αν ξαναβρισκόμασταν σε μια τέτοια συνθήκη. Όποιοι δεν συμφωνούν ας δουν τι γίνεται σήμερα στη Βρετανία. Εδώ και δύο χρόνια συζητούν να φύγουν από την ΕΕ και αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ. Ο ίδιος ο κ. Ολάντ είχε πει ότι ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής στην Ελλάδα το 2015 ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το έχει πει και ο Γιούνκερ. Κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Ορθώς πράξαμε. Ψηφίσαμε συμφωνία για να μείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ με τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα σε εκλογές, επειδή είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή».

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας για την ιδεολογία της ΝΔ, τόνισε: «Πρέπει να εκφράσουμε το μέσο Έλληνα πολίτη που θέλει να είναι στην Ευρώπη, που θέλει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, πάταξη της εγκληματικότητας. Καμιά ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από τη ΝΔ. Μιλώ για τον μεσαίο χώρο ως κοινωνική προσέγγιση. Ο μέσος Έλληνας πολίτης επιθυμεί σύνθεση για να προχωρήσουμε μπροστά».

Για το Νόμπελ Ειρήνης

Τέλος, σχετικά με το Νόμπελ Ειρήνης, ο κύριος Μεϊμαράκης σχολίασε: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η πρόταση για το Νόμπελ μπορεί να υποστηριχθεί από πολλές πολιτικές δυνάμεις και αυτό συμβαίνει. Το ΕΛΚ ήταν απέναντι στη ΝΔ στο Βουκουρέστι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ