ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – Εταιρεία με τα «βίας» αύξησε μερικά ευρώ τους χαμηλόμισθους αλλά έδωσε άνετα €36εκ σε μεγαλοστέλεχος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

enjoy-capitalism-neoliberal-propadanda

Υπαρκτός νεοφιλελευθερισμός.

Το περασμένο Δεκέμβριο, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, με τους νεκρούς και ακρωτηριασμένους διαδηλωτές, η Airbus αποφάσισε να “βάλει πλάτη” στον Emmanuel Macron ανακοινώνοντας ότι προτείθετε να κάνει μερικές αυξήσεις στους πιο χαμηλόμισθους υπαλλήλους της.

Οι μισθοί τους ξεκινούν από τα €1.700 (με βασικό μισθό τα €1.500) που με τιμές Γαλλίας είναι οριακά πάνω από το όριο φτώχειας. Εκείνες τις ημέρες, η Airbus δήλωνε σε κάθε επίπεδο ότι θα κάνει τις αυξήσεις, παρά του ότι θα είναι “εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας” κι άλλα γνωστά επιχειρήματα.

Δεν μας είπε όμως η εταιρία, ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που εδρεύει στη Γαλλία σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +66% στα 1,6 δισ. ευρώ μόνο το τελευταίο τετράμηνο του 2018!

Κι όμως παρά τα κέρδη, τον Φεβρουάριο του 2019, ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας, μετά την ανακοίνωση ότι θα σταματήσει την παραγωγή του  Α380.

Αυτό για την πλέμπα. Γιατί τα Golden Boys δεν καταλαβαίνουν από κρίση. Οπως έγραψε η εφημερίδα Les Échos, ο Τομ Εντερς που αποχωρεί από την εταιρία στις 10 Απριλίου θα πάρει ένα … δωράκι €36.800.000 για να πνίξει τον καημό του.

Υπέρχος νεοφιλελεύθερος κόσμος

netakias

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ