Κουσκούς: Τι είναι και πώς μαγειρεύεται

 
A3253446-A12E-4ADE-8F0E-2B9E5674A283.jpegΤι είναι
Χοντροκομμένο σιτάρι το οποίο προβράζεται σε ατμό και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Η ενυδάτωσή του πριν τη χρήση γίνεται εύκολα σε ζεστό νερό.
Πώς μαγειρεύεται
Όπως τα ζυμαρικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη μαροκινή κουζίνα η λέξη κουσκούς είναι συνώνυμη με τη λέξη φαγητό. Το κουσκούς χρησιμοποιείται και από πολλές άλλες μεσογειακές χώρες και το μαγείρεμά του είναι πολύ απλό, αρκεί να είστε προσεκτικοί στην αναλογία του νερού ώστε να μη λασπώσει. Η διαδικασία έχει ως εξής:
*Βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό που αλατίζετε ελαφρά.
*Μόλις το νερό βράσει, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ζυμαρικό μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
*Ανακατεύετε και καλύπτετε το σκεύος. Αφήνετε το κους κους να φουσκώσει γοα 5 λεπτά.
*Όταν έχει μαλακώσει-αλλά όχι λασπώσει- ρίχνετε ένα ακόμα ανακάτεμα και προσθέτετε λίγο βούτυρο.
Tips
* Για να μην σάς λασπώσει, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά την ποσότητα του νερού. Η αναλογία κουσκούς-νερού 1:1 είναι ιδανική.
* Ταιριάζει υπέροχα με λαχανικά ή αποξηραμένα φρούτα όμως είναι υπέροχο απλά με λίγο αγελαδινό βούτυρο ή ραντισμένο με ελάχιστο αρωματισμένο ή απλό ελαιόλαδο.
* Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση του προσθέτοντας έναν κύβο ζωμού (πουλερικών, κρέατος ή λαχανικών) στο νερό, ή μπαχαρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ