Επέστρεψε από τον θάνατο – 19χρονη επανήλθε στη ζωή έπειτα από 40 λεπτά χωρίς σφυγμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης προκάλεσε η περίπτωση της 19χρονης Σέλμπι Μπερνς, η οποία στις 4 Ιανουαρίου βρέθηκε να επιπλέει στην Ιρλανδική Θάλασσα, στο Μπλάκπουλ του Λάνκασαϊρ. Άνδρες του Λιμενικού την εντόπισαν και την ανέσυραν ενώ η κοπέλα δεν είχε καρδιακό παλμό επί 40 λεπτά.

Η κοπέλα βρισκόταν στην προκυμαία με φίλες της γύρω στις 9.30 το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου όταν τα κύματα την παρέσυραν στο πέλαγος. Έπειτα από την πάλη με τα κύματα η κοπέλα απέμεινε αναίσθητη ενώ άρχισε ένας αγώνας των σωστικών δυνάμεων για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανό το κορίτσι.
Οι άνδρες του Λιμενικού την ανέβασαν στο ναυαγοσωστικό σκάφος και της παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ της έκαναν τεχνητή αναπνοή καθώς δεν είχε παλμό. Μέσα σε 10 λεπτά την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο ενώ η κοπέλα συνέχιζε να μην έχει σφυγμό. Της παρείχαν ειδική θεραπεία για υποθερμία και εισήχθη σε ειδική μονάδα. Οι γιατροί την έριξαν σε τεχνητό κώμα και τη συνέδεσαν με ειδικό μηχάνημα το οποίο βοήθησε στην κυκλοφορία του αίματος στο σώμα της για 24 ώρες.
Η κοπέλα απέκτησε παλμό 40 λεπτά μετά που ανασύρθηκε αναίσθητη από τα τρικυμιώδη νερά ενώ έπειτα από έξι εβδομάδες νοσηλείας εξέπληξε τους γιατρούς επιστρέφοντας σπίτι της αν και ακόμη δεν έχει αναρρώσει πλήρως μετά την περιπέτειά της.
Η 19χρονη υποφέρει από απώλεια μνήμης ενώ αρκετές φορές μουδιάζει η αριστερή της πλευρά. Εγκατέλειψε το κολέγιο όπου σπούδαζε μηχανική. Όπως υποστηρίζει δεν θυμάται τίποτα από εκείνη την ημέρα, ούτε κάποια λεπτομέρεια από το ατύχημα που παρ’ ολίγο να της στοιχίσει τη ζωή της. “Θυμάμαι μόνο τη στιγμή που συνήλθα στο νοσοκομείο και νόμιζα ότι είχα πάθει τροχαίο” εξομολογείται.

Οι γονείς της ευγνωμονούν τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για όλα όσα έκαναν για την κόρη τους και ελπίζουν ότι σύντομα θα αναρρώσει πλήρως. Οι ναυαγοσώστες είπαν ότι η κατάστασή της, η ηλικία της αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονταν κοντά όταν συνέβη το ατύχημα είναι παράγοντες που έσωσαν τη ζωή της, “Είναι ένα θαύμα” σχολιάζει η μητέρα της, που αποκαλύπτει ότι όταν η Σέλμπι επανέλθει πλήρως στη φυσιολογική ζωή της επιθυμεί και η ίδια να γίνει μέλος του ναυαγοσωστικού τμήματος.
Πηγή: Daily Mail

ΔΗΜΟΦΙΛΗ