Οι διάλογοι της μαφίας των λαϊκών αγορών. Οι μπίζνες με ζωντανούς και νεκρούς πωλητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8E458B67-117A-49A0-98CA-AEB214FFEB59.jpegΤους διαλόγους της ”μαφίας των λαϊκών αγορών” αλλά και τον τιμοκατάλογο για την προστασία που παρείχαν τα μέλη του κυκλώματος σε εργαζόμενους σε λαϊκές αγορές κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ , με τη μεγάλη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής να καταλήγει στη σύλληψη 20 ατόμων ενώ συνολικά κατηγορούνται ακόμη 14 άτομα.

Ξυλοδαρμοί, σπάσιμο πάγκων από ”φουσκωτούς” και εκδικητικά πρόστιμα συνθέτουν το ”παζλ” των εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης που παρουσιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
Οι εκβιασμοί της ”μαφίας” ξεκινούσαν κυρίως από τις άδειες και την αλλαγή θέσεων πάγκων. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει πως οι δράστες πωλούσαν ακόμη και άδειες νεκρών πωλητών, ενώ έκαναν ακόμη και εράνους για νεκρούς πωλητές και κρατούσαν τα χρήματα χωρίς να τα αποδίδουν στη χήρα. Ταυτόχρονα, δεν δίσταζαν να συγκαλύψουν πρόστιμα ή καταγγελίες και παράλληλα ενημέρωναν πωλητές για επικείμενους ελέγχους.
Σύμφωνα με τις συνομιλίες μελών του κυκλώματος που αποκαλύπτει η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, δύο άτομα συζητούν για το… μεγάλο φαγοπότι.
– Το μεγάλο φαγοπότι ήταν πάντα με τους παραγωγούς. Το μεγάλο φαγοπότι το είχε πάντα ο Παντελής. Αυτό λοιπόν το φαγοπότι, έτσι; Γιατί έκανε παραχώρηση της Τετάρτης Λαϊκής στους καστανοπαστάδες και τους έχει αφήσει εδώ πέρα να αλωνίζουν; Γιατί ; Έτσι; Και ουσιαστικά να κάνουν αυτοί ό,τι γουστάρουν εδώ πέρα.
– Ναι, γεγονός
– Γιατί; Γιατί;
– Για τη χορηγία;
– Κάνει τη δουλειά του, έτσι; Χωρίς να τον ενοχλεί κανείς. Κι έχουμε το κομμάτι αυτό εδώ πέρα, έτσι; Τις εισπράξεις και τα λοιπά και τα λοιπά, και τους μισθούς τους, έτσι; Και αυτός έχει το κομμάτι αυτό.
Οι δύο άνδρες συνεχίζουν τη συζήτηση σχετικά με τη δράση της οργάνωσης:
– Εγώ σου είπα, θα καταλάβεις μόνος σου. Καταρχάς, αυτά τα οποία λέγονται, έτσι; Είναι μιλάμε το ένα, το ένα εκατοστό είναι αλήθεια από όλα αυτά που εκεί πέρα λέγονται, έτσι; Αλλά να ξέρεις ότι αλλού βρίσκεται το μεγάλο φαγοπότι και η μεγάλη κονόμα.
– Εκεί μέσα εννοείς ή πιο πάνω;
– Εκεί μέσα στις Λαϊκές
– Στο υπουργείο σε αυτόν τον όροφο εκεί ή κάπου αλλού;
– Όχι, μιλάω για τις Λαϊκές ρε. Εκεί μέσα, για τις Λαϊκές
– Εκεί μέσα (ακατάληπτο) σε κάνα άλλον (ακατάληπτο) τίποτα αυτά. Για άλλους ακούγονται.
– Όλοι αυτοί (ακατάληπτο) για χαρτζιλίκια είναι.
– Και ποιος είναι ο κεντρικός αποδέκτης;
– Όλοι αυτοί είναι ε, χε….. γραναζάκια όπως τους λένε….
-Και ο κεντρικός αποδέκτης;
– Ποιος είναι οοο….. κύριος εγκέφαλος; Έ;
– Ομάδα μπράβων;
– Άστο. Δεν πάει ο νους σου. Άστο.
Τα παραδείγματα εκβιασμών που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ , δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η οργάνωση.
Ειδικότερα, κάτοχος άδειας πωλητή, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος άτυπων σεκιουριτάδων, το 2008 , κατ΄εντολή δύο προέδρων σωματείων, χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι πωλητή που δεν είχε δώσει 10.000 ευρώ, ενώ το 2011 είχε πυροβολήσει άνδρα στο Αγρίνιο για οφειλή αγοράς αυτοκινήτου. Κατηγορήθηκε επίσης για διακίνηση 10 κιλών χασίς και μισού κιλού κοκαϊνης στην Κοζάνη. Ένας δεύτερος… σεκιουριτάς είχε συλληφθεί για ληστείες και έχει ακόμη πάγκο…
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ