Τι έλεγε κάποτε ο κ. Κοτζιάς για τον Στέφανο Μάνο. Τώρα οι εποχές άλλαξαν, εδώ η ίδια η Ντόρα προσφέρεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπητή Ολυμπία

 

Στην σημερινή (8 Απρ) αναφορά που κάνετε στον κ. Μάνο εδώ 

https://olympia.gr/2019/04/08/μην-ξυπνάτε-τον-κύριο-μάνο-όνειρο-ζει/

σχετικά με την καταστροφολογία που επιχειρεί ενάντια στη χώρα, να πούμε ότι αυτό κρατάει από παλιά. 

 

Η πληροφορία προέρχεται από ένα άλλο «φρούτο», τον κ. Κοτζιά, σύμφωνα με τον οποίο ο κ. Μάνος (και το ΙΟΒΕ) στις αρχές των μνημονίων μας κάρφωνε στου τροϊκανούς, δίνοντάς τους νομικές πληροφορίες εναντίον της χώρας μας, τις οποίες ήταν αδύνατον να γνωρίζουν από μόνοι τους, και έτσι κατάφεραν οι τροϊκανοί να μας ξετινάξουν εντελώς !!!

 

Η καταγγελία αυτή έγινε σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Κοτζιάς στον κ. Κοτρώτσο (11 Μαΐου 2012), ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Real FM και εξ όσων γνωρίζω δεν έχει διαψευσθεί. Το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης [3.30’’ – 6.01’’] έχει ως εξής:

 

Κοτζιάς: … Μερικοί σχεδιάζανε να προσθέσουνε στη ΝΔ το ΛΑΟΣ και το φιλελεύθερο χώρο, ώστε να πάει στο 30%, ή να υπάρξει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ένα ενδιάμεσο κόμμα, φιλελεύθερο, της Μπακογιάννη, του τρομερού Μάνου, ο οποίος είναι συμβουλάτορας της Τρόϊκας, έτσι;

Κοτρώτσος: Τι εννοείς, συμβουλάτορας της Τρόϊκας;

Κοτζιάς: Δεν συμβούλευε αυτός, ο ΙΟΒΕ κ.λπ., με τις απόψεις, με τα σχέδια που δίνανε και με άλλες πολλές πληροφορίες που υπήρχανε τη Τρόϊκα; Δηλαδή, μη τρελαθούμε κιόλας.

Κοτρώτσος: Για συγγνώμη, γιατί αυτό που μου λες τώρα κύριε Κοτζιά, που λέτε κύριε Κοτζιά, νομίζω ότι ταιριάζει, κάπου μου φέρνει αυτό που είπε ο Γιάννης ο Δραγασάκης σήμερα. Ότι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις συνεβούλευαν την Τρόϊκα να ασκήσει πιέσεις.

Κοτζιάς: Εδώ και δύο χρόνια έχω γράψει και έγραφα στην Ελευθεροτυπία άρθρα και στο βιβλίο μου, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία, γραφεία αναλύσεων, ο ΙΟΒΕ, οι οποίοι διατυπώνανε συγκεκριμένες προτάσεις.

Κοτρώτσος: Άλλο αυτό. Για πολιτικά πρόσωπα όμως;

Κοτζιάς: Μαζί μ’ αυτούς ήταν και πολιτικά πρόσωπα. Ας βγει ο κύριος Μάνος, θα ‘μαι πανευτυχής, και να μας πει ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια δεν συνομίλησε ποτέ με την Τρόϊκα, ότι δεν έδινε απόψεις και συστάσεις προς την Τρόϊκα. Ας μας το πει αυτό. Εγώ θα ‘μαι πανευτυχής. Κι ας βγούνε κι άλλα στελέχη πολιτικά.

Κοτρώτσος: Καλά δε νομίζω τώρα ότι πολιτικά ο κύριος Μάνος, ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, δεν το ξέρω, πολιτικά δεν έχει την επιρροή για να το κάνει αυτό. Δηλαδή, θα ήταν ενδεχομένως περίεργο να συνέβαινε από το ΠΑΣΟΚ αυτό ή από τη ΝΔ.

Κοτζιάς: Δεν είπα εγώ αυτό το πράγμα. Σεραφείμ, εγώ εδώ και δύο χρόνια λέω, ότι αυτοί οι τύποι που είναι η Τρόϊκα στην Ελλάδα, είναι 15 μεσαίου τύπου και μερικοί Έλληνες και τους ξέρω καλά. Καλά παιδιά, τύπου υπάλληλοι της Τρόϊκας, των θεσμών της Τρόϊκας, και 5 υψηλόβαθμοι. Πως είναι δυνατόν αυτοί οι 20 να ξέρουν παραπάνω απ’ ότι ξέρουν 5.000 ειδικευμένοι καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων; Κάποιος τους τροφοδοτούσε. Και ποιος τους τροφοδοτούσε, ήταν από τα δικηγορικά γραφεία, όπου είχανε στήσει ειδικό μηχανισμό, μέχρι ορισμένα ινστιτούτα, καθώς και πρόσωπα που ανακατεύονται στη πολιτική ζωή. Εγώ δε λέω, τώρα γίνεται μια συζήτηση αν προτράπηκε να αρνηθεί να μνημευθεί ο Μπαρόζο, δεν με ενδιαφέρει αυτό. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι η πολιτική που ακολουθούσε η Τρόϊκα, και το ‘χω γράψει στο βιβλίο μου, ήταν μια πολιτική που διεκπεραίωνε και τα συμφέροντα ντόπια ελληνικά, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Άρα ξαναέρχομαι, κυβέρνηση είχε ο τόπος και η κυβέρνηση αυτή ήταν η κυβέρνηση των τροϊκανών, ήταν η κυβέρνηση των εξαπτέρυγών τους στην Ελλάδα, των συμβούλων τους, και ήταν τα δυό μεγάλα κόμματα που εξυπηρετούσαν αυτή τη πολιτική.

http://www.enikos.gr/media/43051/onikoskotziasstonrealfm

Δημήτρης Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ