Ανέκρουσαν πρύμναν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέκρουσαν πρύμναν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών μετά το σφοδρό κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι μεθοδεύσεις να περάσει χωρίς τραυματικούς κλυδωνισμούς το «μνημειώδους προχειρότητας, ασάφειας και έλλειψης τεκμηρίωσης» σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει τη συγχώνευσημε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

 

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση τής Συγκλήτου, ύστερα από κατεπείγουσα πρωινή ενημέρωση της πρυτάνεως Β. Κυριαζοπούλου, θα διεξαχθεί όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά με τη φυσική παρουσία των μελών της, γεγονός που συνεπάγεται την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων επί ίσοις όροις, προκειμένου να μην εμφιλοχωρίσουν  αμφισβητήσεις στην προς λήψιν απόφαση.

 

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις προς τις πρυτανικές αρχές, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να «επιστρέψουν στον θεσμικό τους ρόλο» και από «Δούρειος Ίππος» του υπουργείου «να γίνουν θεματοφύλακας της αξιοπρέπειας και της ιστορίας του Πανεπιστημίου».

 

Ενδεικτική του κλίματος, των τελευταίων ωρών, είναι η παρέμβαση του προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας Μιχάλη Παρούση, ο οποίος προτείνει προς τα μέλη της Συγκλήτου:

«1. Να επικαλεστούμε τις κείμενες διατάξεις του Ν. 4485/17

2. Να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου για τα θέματα που αφορούν το ίδιο το ΠΠ στο σχέδιο Νόμου

3. Να απαιτήσουμε να γίνει σεβαστή η γνώμη της Συγκλήτου σε ό,τι αφορά θέματα συγχώνευσης με τα ΤΕΙ

4. Να απαιτήσουμε να ισχύσει η από το Νόμο προβλεπόμενη προθεσμία των 30 [+ 7] ημερών προς τούτο

5. Να συστήσει η Σύγκλητος Εισηγητική Επιτροπή επεξεργασίας των προβλέψεων του αρθρου 33 επομ. του σχεδίου νόμου

6. Να συστήσει η Σύγκλητος Εισηγητική Επιτροπή επεξεργασίας των προβλέψεων του αρθρου 36 επομ. του σχεδίου νόμου

7. Να ζητήσουμε από τις Πρυτανικές Αρχές να προσφύγουν στο ΣτΕ για ακύρωση του νόμου που ήθελε προκύψει από τυχόν ψήφιση του εν λόγω σχεδίου νόμου αν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, καθώς και με αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για αναστολή ισχύος του λόγω μη αναστρεψιμότητας των αποτελεσμάτων του. 

Νομίζω ότι αυτά τα όλως επείγοντα προέχουν, τα οποία έχουν και έναν εξόχως πρακτικό χαρακτήρα, χωρίς να εξαντλούνται σε [δικαιολογημένες] πολιτικές διαμαρτυρίες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ