Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

ΤΩΡΑ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δραγασάκης ή Χαρίτσης επικεφαλής. Τι ισχύει για τον Αλέξη Γεωργούλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

EDC883FA-AB27-4D03-8C60-1D0310707602Δώδεκα νέους υποψηφίους ευρωβουλευτές ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι επικεφαλής κορυφαίος υπουργός. Για τον λόγο αυτό συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που φέρεται να είναι οι δύο επικρατέστεροι.

Στην τελευταία πεντάδα που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα να συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης με τον οποίο ήδη έχει γίνει επαφή.
Τα δώδεκα ονόματα που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.
Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:
Αγτζίδης Βλάσης, ιστορικός του Ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού
Αρσένη Ευγενία (Τζένη), Σκηνοθέτις – Θεατρολόγος, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
Βαλντέν Σωτήρης, πανεπιστημιακός, τ. στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Κίνησης «Γέφυρα»
Δανέλλης Σπύρος, Βουλευτής Ηρακλείου
Δουλουμπέκης Θοδωρής, πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής ακτιβιστικής κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
Καλπάκης Στέργιος, Εκπαιδευτικός, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
Καστελίνα Λουτσιάνα, ιστορικό στέλεχος της ευρωπαϊκής Αριστεράς
Κουντουρά Έλενα, Υπουργός, Βουλευτής Α’ Αθήνας
Λάμπρου Πάνος, δημοσιογράφος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ
Μπελιά Στέλλα, εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος
Τζαμπάζη Μαρία, Μέλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ
Τσιόγκας Βλάσης, συνδικαλιστής αγροτικού κινήματος
Τσίπρας: Καθήκον μας η Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά
Στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Γαλάτσι αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες στο Γαλάτσι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα συμμετοχής, αποφασιστικότητας, νίκης», είπε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα κάλεσε τις οργανωμένες δυνάμεις του κόμματος και της νεολαίας, τα στελέχη και τους βουλευτές σε κινητοποίηση, τονίζοντας ότι «καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ευρεία, Προοδευτική Συμμαχία να πάρει σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».
«Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει ο μεγάλος μαζικός χώρος συνάντησης των μελών μας με όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα για το προοδευτικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος επεσήμανε ότι «στόχος μας το επόμενο διάστημα, πέραν από τη συγκρότηση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, είναι η προσπάθεια οργάνωσης επιτροπών στήριξης της Προοδευτικής Συμμαχίας σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ