Στο επίκεντρο η «πολυεπίπεδη συνεργασία» Ελλάδας – ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

82C755E3-8CA9-4F02-8FAB-200F694DDA3F.jpegΟ υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με τη συνάντηση με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την «πολυεπίπεδη συνεργασία» Ελλάδας – ΗΠΑ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη μεγάλων υποδομών αλλά και στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

Σημαντικά επίπεδα συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ
Αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ο Νίκος Παππάς και ο Μάικλ Κράτσιο μελέτησαν πιθανές κοινές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση τους. Μάλιστα έγινε και μια αποτίμηση της περσινής διοργάνωσης της ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα και είχαν εκπροσωπηθεί, μεταξύ άλλων, από μια σειρά σημαντικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στον διαστημικό τομέα, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της υπογραφής συνεργασίας ανάμεσα στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και την NASA για την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη. Επιπλέον, μίλησε για το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 4 δισ. επενδύσεις, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την επίτευξη της «Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης».
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η συνεργασία πλέον είναι πολυεπίπεδη και αφορά και τομείς όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, η εξερεύνηση του Διαστήματος και άλλα. Αποτυπώνει, δε, τις στρατηγικά καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής συνόδευσαν στο Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Γιώργος Μαντζούρης, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ