Την Παρασκεύη 19 Απριλίου η δίκη της υπόθεσης "Πυθία"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
 
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αρχίζει στις 19 Απριλίου η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή, γνωστή με το όνομα «σχέδιο Πυθία».

Εχουν περάσει 13 χρόνια από την αποκάλυψη, η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί και αρκετοί έχουν παραπεμφεί σε δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA William Bazil.
Εχουν πάρει κλήση να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας Κωνσταντίνος Αγγελάκης.
Το “Πυθία” αποτελείται από δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά τις υποκλοπές και το κι η δεύτερη αφορά απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας.
Το πόρισμα Φούκα
Η ανακριτική έρευνα, άρχισε το 2012 και κατέληξε στο ανακριτικό πόρισμα του Δ. Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και στο «σχεδίο Πυθία» για τις προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005.
Όπως προκύπτει, ο William Bazil, Ελληνοαμερικανός πράκτορας με ρίζες από την Κάρπαθο, επιχείρησε να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου – για την οποία είχε προταθεί να απαλλαγεί – εμφανίζεται να ήταν εκείνη που είχε αγοράσει καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.
Οπως μάθαμε ο δεν παραστεί στην δίκη ο πρωήν Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (δεν έχει κληθεί άλλωστε) αλλά δεν ανεπιβεβαίωτο αλλα ακούστηκε το ενδεχόμενο να παραστεί κάποια στιγμή ως πολιτική αγωγή ο καθηγητής Αργύρης Καρράς

netakias.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ