Σοβαρότατες καταγγελίες του Αλέξη Κούγια για κύκλωμα που καλύπτει τον Φλώρο και περιλαμβάνει ακόμα και πολιτικούς.

image 1209

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του τοποθετείται για το σκάνδαλο της Energa και υποστηρίζει ότι έχει στηθεί παραδικαστικό κύκλωμα με σκοπό την προστασία των εμπλεκόμενων του κυκλώματος ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή ο συνάδελφός του Γιώργος Αντωνόπουλος.

Η ανακοίνωση

«Όπως είναι γνωστό, με πρωτοφανείς διαδικασίες για τον τρόπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δικηγόρος Αθηνών, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Εθνικής Τράπεζας, διδάκτωρ εμπορικού δικαίου και σήμερα προσωρινά κρατούμενος, θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας με πυροβολισμό στο πρόσωπο και με σφαίρα που είχε πύλη εισόδου το εμπρόσθιο μέρος του προσώπου και πύλη εξόδου το οπίσθιο μέρος, πράξη, για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός με ποινή 13 ετών (παμψηφεί απόφαση) ο άνθρωπος, που έχει υπεξαιρέσει 280.000.000 ευρώ και τα έχει διαθέσει σε τράπεζες της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ, πράξη για την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή καθείρξεως 23 ετών, μού ανέθεσε, καταργώντας κάθε άλλο δικηγόρο για ευνόητους λόγους, τους οποίους θα αναλύσω το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνέντευξη τύπου, την υπεράσπισή του, τόσο για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του, όσο και για την υπόθεση, στην οποία είναι κατηγορούμενος.

»Σήμερα, ζήτησα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προεδρεύει η Πρόεδρος Εφετών, κα Μπουγιούκα, και Εισαγγελέας είναι η κα Μασούρα, να αναβληθεί η εκδίκαση της υποθέσεως, γιατί από σήμερα και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, καθημερινά, χωρίς διακοπή, είμαι συνήγορος σε υποθέσεις Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων, σε συνολικά 18 δίκες, που έχουν ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη.

»Το Δικαστήριο, αντί να αναβάλει την υπόθεση, κάτι που συμβαίνει καθημερινώς σε τόσο σοβαρά κωλύματα δικηγόρων, διέκοψε για την 18/4/2019, δηλαδή την επόμενη Πέμπτη, όπου είναι αδύνατον να παραστώ, επειδή την ίδια μέρα θα παρίσταμαι σε ανάκριση στη Θεσσαλονίκη σε κακουργηματική πράξη, λέγοντας το πρωτοφανές σε αυτή τη δίκη, που είναι κατηγορούμενος ο Αριστείδης Φλώρος, ο άνθρωπος, ο οποίος, εκτός των ως άνω αναφερομένων, παραπλάνησε τη Δικαιοσύνη με πλαστά έγγραφα περί του ότι έχει αναπηρία άνω του 70%, επιτυγχάνοντας την αποφυλάκισή του, ότι θα ξεκινήσει και θα συνεχιστεί η δίκη χωρίς το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

»Ο εντολέας μου, ο άνθρωπος που ουσιαστικά αποκάλυψε νομικά το σκάνδαλο Energa, θα είναι ουσιαστικά χωρίς δικηγόρο, όπως χωρίς την παρουσία του ως δικηγόρου πολιτικής αγωγής, λόγω της προφυλάκισής του, διεξάγεται και η δίκη της Energa.

»Επειδή, με την εμπειρία μου και την επί 40 και πλέον χρόνια παρουσία μου στα δικαστήρια, αντιλαμβάνομαι ότι, με ένα πρωτοφανή τρόπο στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, για τον Αριστείδη Φλώρο και τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση Energa, έχει απλωθεί ένα τεράστιο δίκτυ ασφαλείας και σωτήριας του, με εκμετάλλευση ακόμη και της υποθέσεως του αειμνήστου αδελφού μου, συνάδελφού μου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με καταθέσεις δικηγόρων του υπερασπιστικού περιβάλλοντος Φλώρου, αλλά και του προστάτη του Φλώρου της ξενοδοχειακής διαμονής του στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, αιώνιου συνδικαλιστή και αμφιλεγόμενου σωφρονιστικού υπαλλήλου, Αντωνίου Αραβαντινού.

»Επειδή η δικηγορική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να εγκαταλείψω τον επίλεκτο συνάδελφό μου, Γεώργιο Αντωνόπουλο, ανυπεράσπιστο την επόμενη εβδομάδα, με παρέμβασή μου στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μιχάλη Καλογήρου, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Πέππα, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Δημητρίου, τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, κ. Νικόπουλο, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσό, θα αποκαλύψω εγγράφως με ονοματεπώνυμα δικηγόρων, πολιτικών, γραμματέων υπουργικών συμβουλίων, πρώην Υπουργών, τί ακριβώς έχει συμβεί στην υπόθεση Φλώρου, Εnerga κλπ, και πώς ο εντολέας μου Γεώργιος Αντωνόπουλος, από επίλεκτο μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από επίλεκτο μέλος της νομικής κοινότητας μετεβλήθη σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και προσωρινά κρατούμενος.

»Η υπόθεση, δυστυχώς, έχει κατά την κρίση μου τεράστιες πολιτικές – δικαστικές και νομικές προεκτάσεις και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι, ενόψει δε της επικινδυνότητας των πρωταγωνιστών της καθιστώ την Ελληνική Αστυνομία, τον Αριστείδη Φλώρο και το περιβάλλον του ως αποκλειστικά υπευθύνους για την προσωπική μου ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ