Προκόπης Παυλόπουλος Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/P-wnjqWIDTM
 
 
Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της χώρας για την επίτευξη των στόχων μας, αλλά και συνεργασίας με τους εταίρους μας στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και την καταπολέμηση φοβικών συνδρόμων που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και ενίοτε του ναζισμού, ενόψει και των κρίσιμων Ευρωεκλογών, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την ‘Αμφισσα, όπου εγκαινίασε το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Μόνον ενωμένοι εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε τους όποιους στόχους μας και μάλιστα συχνά να μεγαλουργήσουμε. Η διχόνοια, αντιθέτως, έχει στοιχίσει στο παρελθόν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού». Όπως εξήγησε «το έχει αποδείξει αυτό η ίδια η μακρά Ιστορική μας πορεία, και μάλιστα σε περιοχές δράσης και εν γένει δραστηριότητας πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, από το πεδίο των μαχών ως τα πεδία της Εξωτερικής Πολιτικής, της Οικονομίας, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, του Πολιτισμού εν γένει. Εμείς, οι Έλληνες, διαθέτουμε ανεξάντλητο δημιουργικό ταλέντο, συχνά όμως ολιγορούμε, δυστυχώς, να ομονοήσουμε, όταν επιβάλλεται να δράσουμε συλλογικά».
Αναφερόμενος στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία των προσεχών Ευρωεκλογών, είπε ότι η αγαστή συνεργασία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητη προκειμένου να καταπολεμηθούν φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, ενίοτε και του υφέρποντος ναζισμού και που δεν ταιριάζουν σε Λαούς της Ευρώπης.
«Δεν θα επιτρέψουμε, σε κανένα, να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο», για να θυμηθούμε τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου του Μαρκ Μαζάουερ» τόνισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη θα παραμείνει προπύργιο Δημοκρατίας και θα υπερασπίσει το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ανισότητες, οι οποίες γεννούν ή υποθάλπουν τις ακραίες πολιτικές στάσεις του λαϊκισμού, που επιβουλεύονται ευθέως την Ευρωπαϊκή Οικογένεια».
Προκόπης Παυλόπουλος Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ