Ρωσική κίνηση ματ στη Συρία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tartus port
Το λιμάνι Ταρτούς στη Συρία θα παραδοθεί για μίσθωση στη Ρωσία για 49 χρόνια κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. θα χρησιμοποιηθεί για οικονομικούς και υλικοτεχνικούς σκοπούς, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Γιούρι Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους το Σάββατο μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.

“Το κρίσιμο ζήτημα, το οποίο πρέπει να δώσει μια θετική δυναμική για την ανάπτυξη, είναι το θέμα της χρήσης του λιμανιού του Ταρτούς. Το ταξίδι μου [στη Συρία] έχει ενισχύσει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό το ζήτημα και ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί μέσα στην εβδομάδα και ότι το λιμάνι του Ταρτούς θα χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές επιχειρήσεις», σημείωσε ο Μπορίσοφ.
Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε επίσης αισιόδοξος πως η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε θετική δυναμική στο αμοιβαίο εμπόριο και ότι «πρωτίστως θα ωφελήσει τη συριακή οικονομία».
Ο Μπορίσοφ, ο οποίος είναι επίσης συμπρόεδρος της διακυβερνητικής επιτροπής Ρωσίας-Συρίας, βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στη Συρία.
Η πρωτοβουλία που αφορά το λιμάνι δεν είναι το μόνο φιλόδοξο κοινό σχέδιο της Συρίας και της Ρωσίας.
Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο κ. Imad Sabuni, επικεφαλής της Συριακής Επιτροπής Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, αποκάλυψε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ρωσικές εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα αεροδρόμιο στην παράκτια πόλη Tartus της Συρίας, καθώς και μια κοινή μονάδα παραγωγής εμβολίων στο πλαίσιο συμφωνιών που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια συνόδου διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής.
Από: sputniknews
Μετάφραση- απόδοση: Olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ