28/07/2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»

img 1156

Παγκόσμια πρώτη προβολή του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης σειράς για τον Ολυμπο. Την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019 στις 7.30μμ στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ πλ. Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη.

Σε παραγωγή του αμερικανικού τηλεοπτικού οργανισμού Ellopia Films USA και σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης δημοσιογράφου σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κρικέλη. 

Η πρεμιέρα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το FILM OFFICE της Κεντρικής Περιφέρειας Mακεδονίας, ενώ η αίθουσα παραχωρείται από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η είσοδος είναι δωρεάν

Μέσα από την ζωή των αρχαίων Ελλήνων, από κείμενα και επιγραφές, ανεβαίνουμε στον Ολυμπο για να δούμε πως συνυπήρξε με τους κατοίκους της Μακεδονίας, Σε αυτό το ντοκιμαντέρ ταξιδεύουμε από την Πέλλα στην Βεργίνα, την Θέρμη την Θεσσαλονίκη, το Αρχαίο Δίον και την Αρχαία Ολυμπία πάντοτε σε συνάρτηση με το υπέροχο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το πιο φημισμένο στον κόσμο τον ‘Ολυμπο. Σε μια προσπάθεια μας να δούμε πως επηρέασε τους Μακεδόνες και τους ισχυρούς βασιλειάδες της Μακεδονικής εποχης? Πως επηρεάστηκαν οι ίδιοι από το βουνό και τους θεούς του? 

Μια ‘βουτιά’ κάνουμε στο παρελθόν και ταξιδεύουμε πάλι στις κορυφές του Ολύμπου προσπαθώντας να μαντέψουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων του αρχαίων και σύγχρονων. Αυτή την φορά το ταξίδι γίνεται μέσα από την Μακεδονία, την λαμπερή πύλη του Ολύμπου

Καθόλη την διάρκεια της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα,

o Ολυμπος αντιπροσωπεύει ένα εξελισσόμενο φάσμα ιδεών, λατρείας, σκέψεων,

φιλοσοφίας και οραμάτων, μιας αρμονικής συνύπαρξης της πραγματικότητας με τον μύθο”.

Αθηνά Κρικέλη

Σκηνοθεσία/σενάριο Αθηνά Κρικέλη, Διεύθυνση φωτογραφίας Δημήτρης Ζησόπουλος, Μουσική Αλέξανδρος Χάχαλης, Πέτρος Χατζόπουλος, Λουκία Βαλάση, Δημήτρης Ζησόπουλος, γραφικά εικονολήψεις Δημήτρης Ζησόπουλος, Γιώργος Ζιώγας, Νίκος Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Τζάρτος, γραφικά Αννα Παπακωνσταντίνου, 3D animation George Alexiou Aφήγηση Robert Crolczyk, Αθηνά Κρικέλη, Διορθωτές συντάκτες κειμένου Αnnie Rassios Bill Camack, παραγωγή Νίκος Ευαγγελόπουλος, Maria Petrou Pallis, Anastasia Kasimatis, υποτιτλισμός Πασχαλία Δελκοτζάκη, παρουσίαση πρεμέρας Κλεόβουλος Θεοτόκης, επικοινωνιακός σύμβουλος Ελλοπια Films USA, οργάνωση πρεμιέρας Κυριάκος Κερανόπουλος.

Www.ellopiatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ