Δημοκρατία Κέκληται -4ο επεισόδιο (Β' μέρος)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ellinismos
Το δεύτερο μέρος του τέταρτου επεισοδίου της σειράς «Δημοκρατία Κέκληται» στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Η σει­ρά παρουσιάζει -για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση- ολοκληρωμένη την πολιτική, συ­νταγματική και κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

Υπεύθυνος για την επιμέλεια της ιστορικής καταγραφής των γεγονότων, την αρχειακή έρευνα, την οργάνωση, τον συντονισμό και την πα­ρουσίαση της σειράς είναι ο δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.
Δημοκρατία Κέκληται (Εισαγωγικό)
Δημοκρατία Κέκληται -2ο επεισόδιο
Δημοκρατία Κέκληται -3ο επεισόδιο
Δημοκρατία Κέκληται -4ο επεισόδιο (Α’ μέρος)
Στο τέταρτο επεισόδιο, παρακολουθούμε την ιστορία του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, που είναι η πρώτη μόνιμη στέγη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκεί, έως το 1935 και για εξήντα χρό­νια, διαδραματίστηκαν τα σπουδαιότερα γεγονότα της πολυτάραχης πολιτικής ζωής της χώρας, όπως οι ιστορικές πολιτικές αντιπαραθέσεις Τρικούπη – Δεληγιάννη, η δολοφονία του δεύτερου στα σκαλοπάτια της εισόδου, ολόκληρη η κοινοβουλευτική διαδρομή των Χ. Τρικούπη και Ελ. Βενιζέλου, η ιστορική ομιλία του Γεωργίου Α΄ και η καθιέρωση της Αρχής της Δεδηλωμένης, ο Εθνικός Διχασμός, η επέκταση των εθνικών συνόρων με την προσάρτηση των Ιονίων Νήσων, της Σάμου και της Κρήτης.
Επίσης, δεκάδες γεγονότα κοινοβουλευτικά και μη, μεταξύ των οποίων η Δίκη των Εξ, η βίαιη αποβολή των Κρητών αντιπροσώπων που απαιτούσαν την ένωση με την Ελλάδα και ο θάνατος του Εμμανουήλ Ξάνθου σε στιγμές πανικού στην αίθουσα.
.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HzLkEcpM_j8&w=711&h=400]
.
.
Hellenic Parliament TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ