Δεκαπέντε λόγοι για να τρώμε θαλασσινά – Ποια είδη κάνουν καλό στην υγεία μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

D44173A7-3A50-4131-97B9-748B3502B46AΠεριέχουν βιταμίνες, τα πολύτιμα ω3, είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, συμβάλλουν ή δρουν προληπτικά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, βοηθούν στη σύλληψη, κι έχουμε άλλους 10 λόγους για να τρώμε θαλασσινά τη Σαρακοστή (εκτός των ψαριών που καταναλώνονται μόνο του Ευαγγελισμού και των Βαΐων).

«Τα ιχθυηρά μπορούν να καταταγούν στις υπερτροφές που καταναλώνει ο Έλληνας σε κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται» σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Νεοφύτου.

Ο καθηγητής μίλησε σε εκδήλωση της Έκθεσης Τροφίμων (Detrop) στην Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες και τόνισε ότι τα ιχθυηρά, στα οποία ανήκουν ψάρια, οστρακοειδή, καρκινοειδή, δεκάποδα είναι τροφές που προσφέρουν μόνο οφέλη στον οργανισμό μας και προάγουν την ομαλή λειτουργία πολλών ζωτικών οργάνων.

«Τα ιχθυηρά ανήκουν στις υπερτροφές γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών (18-25%) και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων ω3, βιταμινών (Α, Β, Ε, D και Κ), καθώς και ανόργανων αλάτων όπως ασβέστιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και ιώδιο», υπογράμμισε.

Όλοι ξέρουμε, ότι «τα ψάρια κάνουν καλό», αλλά για τις βεβαιωμένες επιδράσεις όλων των θαλασσινών στον ανθρώπινο οργανισμό ο κ. Νεοφύτου συγκέντρωσε και παρουσίασε συγκεκριμένες κατηγορίες μαζί με τα συμπεράσματα τελευταίων ερευνών για να επισημάνει ότι:

– Βελτιώνουν τις λειτουργίες των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Θανάσης Τσίγγανας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ