«Χαράγματα μνήμης 1941-1944»,το αποτύπωμα της κατοχής σε 120 εικαστικά έργα | ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno ekthesi1
Την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 5.30 μ.μ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης θα εγκαινιάσει την έκθεση «Χαράγματα μνήμης 1941-1944: Aπό τη συλλογή του Χρήστου Π. Μοσχανδρέου», που αναπτύσσεται σε χώρους της Βίλας Ζωγράφου.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xCP3DoLaKk4&w=711&h=400]

Μέσα από τα εκθέματα, αναδεικνύεται η καλλιτεχνική παραγωγή που αποτύπωσε τα δεινά του ελληνικού λαού την περίοδο 1941-1944, ενώ παράλληλα λειτούργησε ως ένας τρόπος αντίστασης απέναντι στον κατακτητή.

Σκηνές πείνας, διώξεις, βασανιστήρια, εκτελέσεις, ηρωικές στιγμές αντίστασης απεικονίζονται, με ρεαλιστικό ή συμβολικό τρόπο, σε περισσότερα από 120 χαρακτικά και ζωγραφικά έργα, αφίσες και λευκώματα, που δημιουργήθηκαν μέσα στην Κατοχή ή και λίγο αργότερα.

Καλλιτέχνες όπως οι Σπύρος Βασιλείου, Κώστας Γραμματόπουλος, Χρήστος Καγκαράς, Αντώνης Κανάς, Βάσω Κατράκη, Γιάννης Κεφαλληνός, Αλέκος Κοντόπουλος, Λουκία Μαγγιώρου, Δημήτρης Μεγαλίδης, Κώστας Πλακωτάρης, Α. Τάσσος (φωτογραφία) είναι οι δημιουργοί των υψηλής αισθητικής και ιστορικής αξίας έργων, που προσφέρουν μοναδικές εικόνες μνήμης από την τραγική αλλά και μεγαλειώδη αυτή ιστορική περίοδο.

typospeiraiws

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ