Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Δημήτρης Λινός: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

thumbnail p8654

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Βιβλιοπωλείο DiscoverBookstore, Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Πανελλήνια ΕταιρεαίαΓηριατρικής και Γεροντολογίας, το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής, ο όμιλος  Πατρών INNER  WHEEL Βορρά Ρίου  και ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ,) Δημήτρη Λινού με τίτλο: «Συνάντηση με έναν νέο γιατρό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου & ώρα 19:30 στον πολυχώρο εκδηλώσεων King George Hall
(πλατεία Γεωργίου 1Α, Πάτρα, Τηλέφωνο: 6944980838)

Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά το Εύηχο σύνολο Εν-Χορδώ Enxordo της Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας.

Χαιρετισμοί:
• Ασημίνα Ταγκαλάκη Ντούλια (Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, πρόεδρος του 21ου Γυμνασίου Πάτρας & Ταμίας – υπεύθυνη τύπου, στο Σώμα εθελοντών Δασοπυροσβεστών Δήμου Ερυμάνθου.
• Μαρία Ασημακοπούλου, Πρόεδρος του INNER WHELL Όμιλος Πατρών Βορρά Ρίου
 ς, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.)
• Έφη Αναλυτή), Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών

Ομιλητές:
• Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος (Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας
• Κώστας Χρυσανθόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Γηριατρικής και Γεροντολογίας, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Πάτρας
 ΘΩΜΑΣ ΓΚΟΡΙΛΑΣ, Πυρηνικός Ιατρός

Την παρουσίαση του βιβλίου συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου), τηλεοπτικός παραγωγός.

Την εκδήλωση της παρουσίασης υποστηρίζουν οι σύλλογοι:
Αγκαλιάζω Νομού Αχαϊας – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου
(ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) – Ελληνική Εταιρεία ΑντιρευματικούΑγώνα ΕΛ Ε ΑΝ Α

 

Δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό σύγγραμα, αλλά ένα βιβλίο γραμμένο από καρδιάς με εφαλτήριο τη δύσκολη αλλά επιτυχημένη πορεία του συγγραφέα στην Ιατρική, με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να λάβουν συνειδητά την απόφαση να γίνουν γιατροί.

Ο Δημήτρης Λινός μέσα από το βιβλίο αυτό σκιαγραφεί το πλαίσιο της ενασχόλησης με την Ιατρική επιστήμη, μέσα από την δική του πορεία, με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να λάβουν συνειδητά την απόφαση να γίνουν γιατροί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης, Καθηγητής στην έδρα C. F. Rehnborg Πρόληψης Νοσημάτων, Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων, και Στατιστικής Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, στο πρόλογο του βιβλίου: «Δεν ξέρω αν υπάρχει η τέλεια συνταγή για το πώς να δημιουργηθεί ένας τέτοιος άριστος γιατρός. Είναι επίσης πιθανόν ότι ο κάθε άριστος γιατρός θα είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον που θα διαθέτει εξίσου ποιοτικά γνωσιακά και ηθικά χαρακτηριστικά. Ο φίλος και συνάδελφος Δημήτρης Λινός δίνει τη δική του προσωπική συνταγή και αξίζει να διαβαστεί».

 

 

 

Δημήτρης Λινός

Ο Δημήτρης Λινός γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Είναι καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Governor του Ελληνικού Τμήματος του American College of Surgeons. Εκπαιδεύθηκε στη Χειρουργική στη «Mayo Clinic», στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, και στο «Massachusetts General Hospital» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ξεκίνησε την επαγγελματική και ακαδημαϊκή του πορεία στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Κλίβελαντ του Οχάιο και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου συμμετείχε ενεργά στην ακαδημαϊκή Χειρουργική σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, ελληνικά και ξενόγλωσσα συγγράμματα στη Λαπαροσκοπική και Ενδοκρινική Χειρουργική και κεφάλαια σε πολλά διεθνή συγγράμματα Χειρουργικής. Θεωρείται από τους κορυφαίους διεθνώς χειρουργούς στους ενδοκρινείς αδένες και έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων και άλλων επιστημονικών εταιρειών. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής Έγκριτων Επιστημονικών Περιοδικών και συμμετέχει ενεργά στη διδασκαλία της Χειρουργικής σε ετήσια σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ