Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες μελών του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3E461A89-9036-468F-9B77-2E462C384CF5.jpegΚαι εκτός συνόρων είχε επεκταθεί η δράση του κυκλώματος που εξέδιδε έναντι αδράς αμοιβής πλαστά διπλώματα οδήγησης, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η Ασφάλεια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα 9 μέλη της σπείρας που θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή φαίνεται να ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 όταν έγινε η πρώτη ανώνυμη καταγγελία.

Πελάτης: Από τη Γερμανία, καλημέρα από κρύο ρε. Είναι εδώ στη δουλειά δύο παιδιά από την Ουγγαρία τα οποία θέλουν επιβατικό , να τα φέρω ;

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Από την Ουγγαρία ;

Πελάτης : Ναι ρε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Θέλουν άδεια παραμονής έξι μήνες στην Ελλάδα.

Πελάτης : Ουγγαρία, είναι στην Ευρώπη αυτοί ρε.

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Δεν έχει σημασία θέλουν άδεια παραμονής (…) πρέπει να έρθουν να γραφτούν στην Ελλάδα να κάνουν άδεια παραμονής έξι μήνες .

Πελάτης : Τους γράφω εγώ ότι μένουν σε εμένα όπως κάναμε με τη γυναίκα του Μ. Μετά εντάξει; Προχωράει;

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Ναι θέλει την άδεια όμως να υπάρχει (…)

Πελάτης : Για να μην εμφανιστούν καθόλου να έρθουν… Τι… Πώς τέλος πάντων ….

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Θα μιλήσουμε, θα τα πούμε γιατί είμαι στο υπουργείο.

Από τις συνομιλίες φαίνεται επίσης πώς τρεις κατηγορούμενοι τον περασμένο Δεκέμβρη έβαλαν στο κόλπο με τις «στημένες αίθουσες» και τον διευθυντή της αρμόδιας διεύθυνσης.

Το κάθε μέλος φέρεται να του έδωσε από 1.500 ευρώ, συνολικά 12.000, για να τους καλύψει. Ωστόσο ο επίορκος υπάλληλος εμφανίζεται να ζητά επιπλέον 300 ευρώ για να πληρώσει το σέρβις του αυτοκινήτου του και λίγες ημέρες μετά άλλα τόσα για να εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης φαίνεται να απαιτεί αλλά 1.000 ευρώ από κάθε υπάλληλο που εμπλέκεται στις “στημένες αίθουσες”

Η αποκάλυψη

Στις ανώνυμες καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος ήρθε να προστεθεί η παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου. Η συγκεκριμένη, όπως φαίνεται από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, ανακάλυψε ότι σε δυο φακέλους κατόχων διπλωματών ενώ υπήρχαν τα ατομικά αποτελέσματα θεωρητικής εξέτασης δεν υπήρχαν τα συγκεντρωτικά. Αναζητώντας τα διαπίστωσε ότι τις επίμαχες ημέρες και ώρες εξέτασης δεν είχαν προγραμματιστεί αίθουσες και συνεπώς αυτές που αναγράφονταν ήταν εικονικές.

Υπάλληλος : Ακου να δεις, σήμερα ζήτησαν τους φακέλους από κάτω , ξένα άτομα . Ναι είναι εικονικές αίθουσες ανέβηκα πάνω του το είπα . Κοιτάξτε λέω κύριε διευθυντά

Υπάλληλος: Αυτό πως το πήρες χαμπάρι;

Υπάλληλος: είπα ότι από εδώ και πέρα δεν θα δώσω γνησιότητα αν δεν είναι από το φάκελο, πήγα και έψαξα στην συγκεκριμένη ημερομηνία επειδή λήγουν υποψιασμένη από όλα αυτά που έχουν γίνει . Το κάνω κάθε φορά αυτό τώρα . Πήγα και είδα, δεν θυμάμαι τώρα την ημερομηνία αν υπήρχε τέτοια αίθουσα και δεν υπήρχε. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος υπέγραφε …

Υπάλληλος : και τα δυο ήταν σε ανύπαρκτες αίθουσες;

Υπάλληλος : η μια ήταν 21/12 /2017 και ήταν 11 η ώρα σαν τρίτη αίθουσα και δεν υπήρχε η τρίτη αίθουσα πουθενά …άκου και κάτι άλλο , να το ξέρεις στα λέω γιατί μπορεί κάτι να πάθω . Άκου τι του είπα. Γιατί να σου πως κάτι ; Δεν είμαι χαζή , εγώ χαζή το παίζω , γιατί έτσι είναι ο ρόλος μου εκεί. Του λέω , ε κύριε διευθυντά αυτά είναι μετρημένα κουκιά , σας είπα … Έψαξες λέει “βρήκες τα δικιά μου που υπογράφω;” Δεν υπάρχουν του λέω πουθενά. Αυτά τα χαρτιά που κατεβαίνουν κάτω στην αίθουσα που ορίζει ποιος είναι οι επιτροπές και ο επόπτης δεν υπάρχουν πουθενά τα παλιά. Μόνο από το 2019 και μετά, τα άλλα τα έχουν εξαφανίσει….,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ