Το Ιράν εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Ερντογάν: Ποτέ δεν επιχειρήσαμε από κοινού με τους τούρκους κατά των Κούρδων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0289

Μάρτιος 18, 2019. 20:36

Αρμπίλ.

Το Ιράν διέψευσε τις δηλώσεις υπουργού της Τουρκίας,  για έναρξη κοινής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν – PKK,  γράφει σήμερα κουρδικό δημοσίευμα.



Νωρίς τη Δευτέρα,  ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου υποστήριξε ότι η χώρα του  και το Ιράν είχαν ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση από κοινού εναντίον του PKK, καθώς η ένοπλη ομάδα  θεωρείται  ως ‘τρομοκρατική οργάνωση’ από την Άγκυρα.


«Ξεκινήσαμε μια κοινή επιχείρηση με το Ιράν εναντίον του PKK στα ανατολικά σύνορά μας από τις 08:00 GMT σήμερα», ανέφερε ο Σόιλου στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


«Θα ανακοινώσω αργότερα τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.


Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ‘Fars’ επικαλούμενο πηγή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή των ιρανικών δυνάμεων στην επιχείρηση.


«Ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση εναντίον της μαχητικής ομάδας του PKK, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν δεν ήταν μέρος της επιχείρησης».


Ο Τούρκος υπουργός δεν διευκρίνισε, πού ο στρατός της χώρας του πραγματοποίησε την στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν είχε πολλές φορές  στο παρελθόν  απειλήσει ότι θα γίνει κοινή επιχείρηση εναντίον των θέσεων του PKKστο όρος Καντίλ του Ιράκ.


basnews.com


                

ΔΗΜΟΦΙΛΗ