Έρχονται νέα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια μετά την απόφαση για τους γιατρούς του ΕΣΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B4FD6A1A-2F94-47B3-A3CE-8CD76D82BB70.jpegΠράσινο φως για τη διεκδίκηση αναδρομικών διετίας, τα οποία προκύπτουν από τις διαφορές των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ, μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ανάβουν τρεις αποφάσεις Πρωτοδικείων.

Οι προσφεύγοντες γιατροί ζητούσαν να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4472/2017, ο οποίος καθόριζε τις νέες αποδοχές, με τα δικαστήρια της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να δέχονται τις θέσεις τους, κρίνοντας επί της ουσίας ότι με το νέο μισθολόγιο οι αποδοχές τους είναι χαμηλότερες ακόμη και από τις περικομμένες αποδοχές που έφερε ο μνημονιακός νόμος 4093/2012.
Εάν και τα Εφετεία οδηγηθούν σε παρόμοια κρίση, τότε οι γιατροί που έχουν προσφύγει θα δουν στα χέρια τους από 19.000- 24.000 ευρώ, χρήματα που κρίθηκε ότι θα πάρουν για τις διαφορές που προέκυψαν τη διετία 2017- 2018.

Δικηγόροι ωστόσο επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις αυτές, εάν τελεσιδικήσουν, θα αφορούν μόνο σε όσους προσέφυγαν, ενώ δεν είναι ακόμα καθαρό στη νομική κοινότητα αν ανοίγουν τον δρόμο και για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα οι καθηγητές. Και αυτό γιατί τα δικαστήρια οδηγούνται σε θετική για τους εργαζόμενους κρίση, ανάλογα με την αναπροσαρμογή που έγινε στο νέο μισθολόγιο, σε σχέση με το μισθολόγιο πριν από την εφαρμογή του νόμου 4093/2012.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ