Το YouTube ευθύνεται για την θεωρία της επίπεδης Γης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

earth epipedi
Το YouTube, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σύμφωνα με έρευνα του Tech University το οποίο εδρεύει στο Τέξας, στην εξάπλωση της θεωρίας που προτείνει πως η Γη είναι επίπεδη. Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις που αφορούσαν το εάν είναι η Γη επίπεδη.

Εκεί έδωσαν στους επισκέπτες ένα ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση. Αυτό που ανακάλυψαν, είναι πως οι περισσότεροι πίστεψαν αυτή την θεωρία, όταν είδαν κάποιο video που πρότεινε αυτήν την θεωρία. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι ανέφεραν πως τα video που παρακολούθησαν, παρουσίαζαν πολλά στοιχεία που στήριζαν την θεωρία.

Αυτό σημαίνει, πως το Youtube πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά, όσον αφορά την έγκυρη ενημέρωση που δίνει στους επισκέπτες του, ανέφερε αναλυτής που πήρε μέρος στην έρευνα.

“Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες στο Youtube, όμως υπάρχει και μεγάλη παραπληροφόρηση”, δήλωσε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια του Tech University, Asheley Landrum και συνέχισε. “Οι αλγόριθμοι της ιστοσελίδας, πρέπει να οδηγούν τον επισκέπτη σε topics που τον ενδιαφέρουν και αυτά πρέπει να είναι έγκυρα. Το να πιστεύει κανείς από μόνος του πως η Γη είναι επίπεδη δεν είναι κακό, το να επηρεάζεται όμως η κοινή γνώμη σε τέτοιο βαθμό είναι. Πρέπει να διασφαλίσουμε την σωστή απόδοση μιας πληροφορίας”.

https://www.theguardian.com/science/2019/feb/17/study-blames-youtube-for-rise-in-number-of-flat-earthers

techblog

ΔΗΜΟΦΙΛΗ