Οργή για την επιλογή Μητσοτάκη να εντάξει τον Παύλο Ελευθεριάδη στο ευρωψηφοδέλτιο. Πως θα παριστανουν τώρα τους μακεδονομάχους;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0097

Δεν χρειάζεται όπως φαίνεται να έχεις πολλά προσόντα για να γίνεις υποψήφιος το κόμμα του Μητσοτάκη. Αρκεί να είσαι συστηματικός υβριστής του Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλου. Να τον χαίρονται. Αξίζει όμως να δείτε πως το απαντήσω πραγματικός νεοδημοκράτης και πατριώτης Βασίλης Κορκίδης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα στελέχη της ΝΔ η τοποθέτηση του καθηγητή Παύλου Ελευθεριάδη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, καθώς ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος των Σκοπίων να αποκαλούνται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά και είναι γνωστός πολέμιος του Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη της Πειραιώς, που χαρακτηρίζουν τον κ. Ελευθεριάδη και«πολιτικό γυρολόγο» μια και οι πολιτικές του επιλογές, κάθε άλλο παρά σταθερές μπορούν να χαρακτηριστούν. Υποψήφιος με το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές του 2014, το 2016 υποψήφιος για την αρχηγεία του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ μετά συμμετείχε στην πολιτική κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» που είχαν δημιουργήσει η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως «Μακεδονία»

Ο κ. Ελευθεριάδης το 2008, σε άρθρο του, υπό τον τίτλο «Εθνικισμός και εθνικό συμφέρον», έγραφε«γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;», και συνέχιζε «το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών. Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο υποψήφιος πλέον ευρωβουλευτής της ΝΔ, θέλοντας να αποδομήσει όλα τα εθνικά επιχειρήματα, που μιλούσαν για «σφετερισμό» εκ μέρους των Σκοπιανών της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ανέφερε ότι ο ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όσους αγαπούν τα ελληνικά γράμματα και τη δημοκρατία και πως «οι κληρονόμοι είναι τόσο πολλοί και τα δικαιώματά τους τόσο αποσπασματικά ώστε ο όρος χάνει το νόημά του»!

Στο ίδιο άρθρο, ο κ. Ελευθεριάδης τα έβαζε με την κυβέρνηση Καραμανλή χρεώνοντας στους υπουργούς του… «εθνικιστικό θυμό». Γιατί; Επειδή, τα διαβατήρια που εκδίδονταν επί των ημερών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, δεν ανέφεραν τη χώρα μας ως «Greece», παρά μόνον ως Hellenic Republic. Ίσως πιστεύει ο κ. Ελευθεριάδης, ότι πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Γραικοί.

Πολέμιος του Κώστα Καραμανλή

Η κριτική των στελεχών της ΝΔ που αντιδρούν στην υποψηφιότητα του κ. Ελευθεριάδη δεν περιορίζεται στις θέσεις για τα Σκόπια. Το 2014 είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον Κώστα Καραμανλή ότι «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία».

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2014 στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού «Foreign Affairs» είχε γράψει για τον πρώην πρωθυπουργό, ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές, που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία».

Αποδομούσε δε κομμάτι κομμάτι την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως «όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα». Εναν χρόνο αργότερα, στη βρετανική «Telegraph», κατηγορούσε από κοινού ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για λαϊκισμό.

Ο καυγάς με τον Βασίλη Κορκίδη

Λίγο πριν τις τις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Ελευθεριάδης είχε βρεθεί με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη, σε τηλεοπτικό πάνελ και η κόντρα τους, με αφορμή την οικονομική πολιτική της ΝΔ, ήταν τόσο έντονος, που κάποια στιγμή ο κ. Κορκίδης, «βγήκε έξω από τα ρούχα του«» και είχε πει στον Π. Ελευθεριάδη ότι «αυτά που λέτε είναι μπούρδες… αρες, μάρες, κουκουνάρες»!

«Ήρθε ο Μr Χάλιφαξ να μας μαθει τι να κάνουμε στην Ελλάδα» είχε απαντήσει ειρωνικά ο Βασίλης Κορκίδης,

«Το πελατειακό κράτος με το οποίο δεν είναι τόσο εξοργισμένος ο κ. Κορκίδης όσο εγώ στηρίζετε στην αβεβαιότητα. Αν θέλετε να με διορθώσετε, διορθώστε με και θα σκίσω τα πτυχία μου» είχε απαντήσει ο Παύλος Ελευθεριάδης εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τον Βασίλη Κορκίδη.

«Μας απειλείτε;…Σκίστε τα, τι μου το λέτε; με απειλείτε;… Με αυτά που λέτε πρέπει να σκίσετε τα πτυχία σας» του είχε απαντήσει ο Β. Κορκίδης και συνέχισε: «Τι μου λέτε, που ήρθατε από το Λονδίνο να μας πείτε τι θα κάνουμε στην Ελλάδα; Κι εγώ στην Αγγλία σπούδασα..Αυτά που λέτε είναι μπούρδες… άρες μάρες κουκουνάρες… από άλλο κόσμο έρχεστε…».

Δείτε τη τηλεοπτική σύγκρουση του κ. Ελευθεριάδη με τον κ. Κορκίδη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ