Το Κενό του Βοώτη (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keno vooti
Χάρτης του Κενού του Βοώτη

Το Κενό του Βοώτη ή Μεγάλο Κενό είναι ένα κοσμικό κενό, μία τεράστια και προσεγγιστικά σφαιρική περιοχή του χώρου του Σύμπαντος, που περιέχει πολύ λιγότερους γαλαξίες από τον μέσο όρο. Το Κενό του Βοώτη βρίσκεται στον αστερισμό Βοώτη, από τον οποίο πήρε και την ονομασία του.

Φωτογραφία: By The original uploader was El C at Αγγλικά Βικιπαίδεια. – Transferred from en.wikipedia to Commons by Shizhao using CommonsHelper., CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34928058

Το κενό είναι τουλάχιστον δέκα φορές μεγαλύτερο από ό, τι λένε οι κανόνες της σύγχρονης φυσικής ότι είναι πιθανό. Ως δομή, αυτό το κενό φαίνεται να είναι αδύνατο να συμβεί. Ωστόσο, αυτός ο ενοχλητικός σχηματισμός είναι σύμφωνος με τη θεωρία του Nikolai Kardashev του 1962 για τους εξωγήινους πολιτισμούς και τη συμπεριφορά τους.

Θα μπορούσε άραγε να είναι το σπίτι ενός υπερφυσικού εξωγήινου είδους; Η θεωρία του Big Bang δηλώνει ότι το σύμπαν είναι ηλικίας 14 δισεκατομμυρίων ετών και ότι έχει επεκταθεί εκθετικά από τη γέννησή του. Δεδομένης της ηλικίας του σύμπαντος, υπάρχει αρκετός χρόνος για να σχηματιστούν κενά τα οποία είναι διαμέτρου δεκάδες εκατομμύρια έτη φωτός, κι όχι εκατοντάδες όπως αυτό το κενό.

Κάτι που είναι πολύ περίεργο ακόμα. Το 1964 ο Nikolai Kardashev – τώρα αναπληρωτής διευθυντής του διαστημικού κέντρου Astro της Ρωσίας – δημοσίευσε τη θεωρία του για την εξωγήινη ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτισμοί αναπτύσσονται σε 4 στάδια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M-dMUJwy7IM&w=711&h=400]

Lab of Datum

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ