Άναψε «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό το προκλητικό άρθρο του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

E62739CB-D3C0-423C-B5E5-CFDC1A959965«Το προκλητικό δημοσίευμα του BBC για ύπαρξη δήθεν «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας, δυστυχώς, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη θέση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι όταν παραχωρείς το όνομα της Μακεδονίας, ανοίγεις διάπλατα την πόρτα στους αλυτρωτισμούς των Σκοπίων», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Δυστυχώς το ανίερο μέτωπο των φανερών και κρυφών υποστηρικτών της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ, σε μια ακόμα έξαρση υποκρισίας εμφανίζεται να αλληλοκατηγορείται για το ποιος δήθεν υπερασπίζεται περισσότερο την ιστορική αλήθεια και τα εθνικά συμφέροντα», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, ο κ. Τοσουνίδης αναφέρει: «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι. Ο χρόνος σας τελείωσε, τα ψέματά σας αποκαλύφθηκαν, οι Έλληνες γνωρίζουν.Κανένας δεν θα ξεχάσει όταν έρθει η ώρα των εκλογών. Η ψήφος των Ελλήνων θα είναι η τιμωρία σας».

«Αυτή η άρνηση (σ.σ.: των ανθρώπων να μιλήσουν για την ταυτότητά τους) ήταν ένας από τους λόγους για τη μακρόχρονη διαμάχη της Ελλάδας με την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, που επίσημα ονομάζεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η διαμάχη επιλύθηκε τελικά τον περασμένο μήνα με ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο επικυρώνοντας (με πλειοψηφία μόλις επτά μελών) μια συμφωνία που έγινε τον περασμένο Ιούνιο από τους δύο πρωθυπουργούς των χωρών. Όταν ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης στην ύπαρξη ‘Σλαβομακεδόνων’ στην Ελλάδα – την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου – έσπασε ένα μακροχρόνιο ταμπού».

«Eίναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια ο αριθμός των σλαβικών ομιλητών ή των απογόνων των εθνοτικών Μακεδόνων στην Ελλάδα. Ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος εκτιμά ότι περισσότεροι από 100.000 εξακολουθούν να ζουν στην ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας, αν και μόνο 10.000 έως 20.000 θα αναγνωριστούν ανοιχτά ως μέλη μιας μειονότητας – και πολλοί άλλοι είναι υπερήφανοι ελληνικοί εθνικιστές», σημειώνεται σε άλλο σημείο το άρθρο.

«Η “μακεδονική” γλώσσα δεν έχει απαγορευτεί επισήμως στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, αλλά ο φόβος παραμένει (…). Η γλώσσα αργοπεθαίνει. Χρόνια καταπίεσης την περιόρισαν σε εσωτερικούς χώρους κι η αφομοίωση αποτελειώνει τη δουλειά», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.

«Οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του έτους. Η δεξιά αντιπολίτευση της Ελλάδας επέστρεψε γρήγορα στα εθνικιστικά συναισθήματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για προδοσία. Για τους Σλαβόφωνους της Ελλάδας, οι οποίοι από καιρό δεν επιζητούν τίποτα περισσότερο από το δικαίωμα στην πολιτιστική έκφραση, ο χρόνος για να βγουν από το σκοτάδι μπορεί να μην έφτασε ακόμα», καταλήγει το δημοσίευμα

Τι έλεγε το άρθρο.

“Με την επικύρωση συμφωνίας με την πρόσφατα μετονομασθείσα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Και όμως έχει αρνηθεί την ύπαρξη της ‘μακεδονικής μειονότητας’ για δεκαετίες, λέει η Μαρία Μαργαρόνη. Θα αλλάξει κάτι τώρα;» αναφέρει το άρθρο του BBC υπό τον τίτλο “Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Σλάβοι-Μακεδόνες”.

Στη συνέχεια, μεταφέροντας τις δηλώσεις ενός συνταξιούχου δικηγόρου, του κ. Φωκά, που δηλώνει Μακεδόνας και Έλληνας, το BBC αναφέρει: «Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα υπήρξαν αντικείμενα υποψίας και, κατά περιόδους υπέστησαν διώξεις, ακόμη και επειδή η παρουσία τους δεν γινόταν αποδεκτή σχεδόν από κανέναν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ