Η κακοκαιρία χτύπησε ανελέητα και το Ρέθυμνο. Απροσπέλαστοι οι δρόμοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ξέφυγε το Ρέθυμνο από την επέλαση της κακοκαιρίας. Για τα προβλήματα που δημιούργησε στο νησί η πρωτόγνωρη κακοκαιρία (βραχοπτώσεις, κατολισθήσεις κ.ά) συζήτησαν ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, αρχιπύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης, με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα, κυρίως από Πάνορμο έως όρια Νομού Ηρακλείου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι βραχοπτώσεις και θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης υπάρχει η ενημέρωση ότι έχουν προκληθεί προβλήματα σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Προβλήματα υπάρχουν και σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού όπου και εκεί σημειώνοντα συνεχείς βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις. Κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί δρόμοι στα οδικά τμήματα που με νέα ενημέρωση αφορούν σε: Ζωνιανά – Κράνα, Σταυρός – Μπαλί, το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και Παλαίλημνος – Σαϊτούρες, Ρέθυμνο – Ρουσσοσπίτι, Τζιβέρα-Πρασσές.

Στις Πρασσές χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προκειμένου να απομακρύνει μια οικογένεια, η οποία είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της, που βρίσκεται πάνω στο βουνό, το οποίο έχει υποστεί καθίζηση .

Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα εξής τμήματα: Φράγμα Ποταμών – Παντάνασσα-Απόστολοι, Γαράζο – Αξό (διασταύρωση Βενί), Ρέθυμνο – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, Παλέ – Σελλιά, Πάνορμο – Πέραμα, Καρέ – Σελί – Γουλεδιανά – Μύρθιο.

Τόσο από πλευράς της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου όσο και από το σύνολο των δημοτικών αρχών, τονίζεται πως απαγορεύεται αυστηρά η διάβαση από όλα τα ρέματα και συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, καθώς και να αποφεύγουν τη νέα Εθνική Οδό, από το Πάνορμο μέχρι τα όρια του Νομού Ηρακλείου.

Πλημμύρισε η μαρίνα Ρεθύμνου

Tα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται και στο παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου. Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης γνωστοποιήθηκε πως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη, ενώ σε ότι αφορά το Εσπερινό Γενικό Λύκειο αλλά και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τόσο σήμερα, Δευτέρα, όσο και αύριο, Τρίτη.

Ο Δήμος Αμαρίου Ρεθύμνου αποφασίστηκε η διακοπή μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για αύριο, Τρίτη, και, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά τη μεταφορά των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών από την κακοκαιρία.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ποσού ύψους 200.000 ευρώ για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας στο Δήμο Αμαρίου. Ο δήμαρχος Παντελής Μουρτζανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον υπουργό Εσωτερικών καθώς και τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα του Δήμου για χρηματοδότηση έργων σε οικισμούς που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λειψυδρίας, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Πηγή: rethemnosnews.gr / ΑΠΕ

Πηγή φωτό/ βιντεο rethemnosnews.gr/ neakriti.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ