Του Μιχάλη Ιγνάτιου: Αλέξη, άσε την πλάκα… Το Αιγαίο «καίγεται» και εσύ ασχολείσαι με τα ορφανά ΓΑΠ και Σημίτη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

F2517BEB-9BFE-43AD-979C-1F01D04B3FB7Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φεύγοντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑπροχθές, είχε απευθύνει «πλατύ κάλεσμα» σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με στόχο -όπως είπε- τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου για να αποτραπεί, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Οι δυνάμεις αυτές του απάντησαν αρνητικά, εκτός μίας που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη…

  • Την προηγούμενη ημέρα είχε συμβεί ένα «κοσμοϊστορικό γεγονός», που καταγράφηκε απ’ όλα τα …ΜΜΕ του εξωτερικού με έκτακτες ανταποκρίσεις! Μέχρι και …«ζωντανές» μεταδόσεις έκαναν από την Αθήνα το CNN και το BBC! Τι είχε συμβεί;

Ανακοινώθηκε η δημιουργία της «Γέφυρας», από τους συνήθεις ύποπτους του λεγόμενου «εθνομηδενισμού», που περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα για να επιβιώσουν. Όχι για να προσφέρουν. Για να συνεχίσουν να υπάρχουν στην ανυπαρξία τους. Στην εκδήλωσή τους παραβρέθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Έλειπε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Έχουν ένα προσόν, όμως, και το παραδέχομαι: Ξέρουν πότε να δράσουν ως να είναι προφήτες. Αντιλήφθηκαν εδώ και καιρό το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκρατεί δυνάμεις ΜΟΝΟ λόγω της χαρισματικής προσωπικότητας του Πρωθυπουργού, οι οποίες όμως (δυνάμεις) δεν είναι ικανές για να του δώσουν την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές.

  • Έτσι έπεισαν δύο-τρεις ανεγκέφαλους -στην κυριολεξία- συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ότι θα του προσφέρουν τα ποσοστά που χρειάζεται και ταυτόχρονα θα διαλύσουν το ΚΙΝΑΛ αλώνοντας τον κόσμο του παλιού ΠΑΣΟΚ και θα εξαφανίσουν το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, που προσωπικά πιστεύω θα κάνει την έκπληξη και θα ξαναβρεθεί στη Βουλή.

Πρόκειται για τα «ορφανά», κυρίως, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ανάμεσα τους είναι και μερικά από τα «εγκαταλελειμμένα» του εξοχότατου Γεωργίου Παπανδρέου (άλλως ΓΑΠ). Είναι άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται «πολίτες» του κόσμου, που δεν έχουν ίχνος σεβασμού γι’ αυτό που ονομάζουμε Πατρίδα. Γι’ αυτό και είναι θέμα αρχής γι’ αυτούς το κλείσιμο όλων των εθνικών θεμάτων, και δεν έχουν πρόβλημα αν «διευθετηθούν» εις βάρος της Ελλάδας. Κανένα…

Είναι έξυπνος άνθρωπος ο Πρωθυπουργός αλλά στο θέμα αυτό την πάτησε. Διότι όλοι αυτοί οι τύποι -μερικοί είναι και γνωστοί μου, και σε ανθρώπινο επίπεδο έχουμε αλληλοσεβασμό- δεν επηρεάζουν ούτε τους στενούς συγγενείς τους, πόσο μάλλον την μάζα, η οποία σε όλες τις εκλογές τους …αντάμειψε προσφέροντας τους απλόχερα το 0,75% των ψήφων. Είναι βέβαια οι καλύτεροι δημοσιοσχεσίτες. Τους βλέπεις σε όλα τα κανάλια να περιφέρουν την ερμαφρόδιτη ιδεολογία τους και την αγωνία τους να αγκιστρωθούν στην εξουσία.

  • Τη σύναξή τους την κάλυψαν και τηλεοπτικά δίκτυα, με πρώτη και καλύτερη την κρατική ΕΡΤ. Ο φίλος και συνάδελφος Γιάννης Φασουλάς έκανε αγωνιώδη προσπάθεια για να παρουσιάσει την εκδήλωση ως μία μεγάλη, μία κοσμογονική σύναξη, που θα αλλάξει το ελληνικό πολιτικό σκηνικό και θα δημιουργήσει τη νέα κεντροαριστερά.

Ποιος να το έλεγε ότι οι φίλοι μου οι Συριζαίοι, μετά τη συνεργασία τους με τους «εθνικιστές» του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τους έκανε κυβέρνηση και μάγκες, θα έφταναν στο σημερινό κατάντημα: Να ομιλούν για κεντροαριστερά και να συνεργάζονται με εκπροσώπους του «αριστερού» νεοφιλελευθερισμού, που είναι χειρότερος από τον «δεξιό» νεοφιλελευθερισμό. Και οι μεν και οι δε, δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας για τον Άνθρωπο.

Πως την είδαν τη δουλειά; Από τα αλώνια στα σαλόνια; Και τι λένε ο Νίκος ο Φίλης, ο Ευκλείδης ο Τσακαλώτος και τα άλλα στελέχη του «ορίτζιναλ» ΣΥΡΙΖΑ;

  • Έτσι έχουν, λοιπόν, τα πράγματα. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού του προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία και τον δείχνουν ως ένα απελπισμένο (desperate) πολιτικό ηγέτη να ζητιανεύει υποστήριξη από μία μικρή κάστα πολιτικών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν και τον …Βούδα για την εξουσία.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία κάθε ηγέτη, αλλά και την ανάγκη του, να κερδίζει τις εκλογές. Αλλά, στο πολιτικό παιγνίδι υπάρχουν και οι ήττες. Οι πολίτες δεν είναι πάντα δεδομένοι. Είναι εκτός των άλλων και ανυπόμονοι. Είναι και σε μία φάση, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων, που αρνούνται να αγοράσουν ελπίδα και απορρίπτουν τις υποσχέσεις.

Συμβαίνει και το άλλο: Η εξουσία πάντα φθείρει. Οι ψηφοφόροι βαριούνται τα πρόσωπα. Και είτε πάνε στους καινούργιους, είτε επιστρέφουν στους γνώριμους, διότι θυμούνται μόνο τις νέες πληγές, ξεχνούν τις παλιές.

  • Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στον ομφαλό της γης που τον χαρακτηρίζουμε  «τετράγωνο» από το Κολονάκι στο Σύνταγμα, το Αιγαίο Πέλαγος και η ανατολική Μεσόγειος καίγονται με ευθύνη του Ταγίπ Ερντογάν. Δεν είναι ότι έβγαλε στη θάλασσα από τα λιμάνια 100 τόσα πολεμικά, που μπορεί να είναι και …30, αλλά η άσκηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι μία πρόβα πολέμου. Χωρίς καμία αμφιβολία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, οι αρμόδιοι υπουργοί του και οι στρατηγοί του, κάνουν ένα τεστ, το οποίο ελπίζω στο τέλος να τους επαναφέρει στην τάξη: Θέλουν να δουν μέχρι που και πόσο αντέχουν οι δυνάμεις τους.

Στη διάρκεια της άσκησης θα προκαλέσουν, και θα απειλήσουν. Όπως γράφουμε σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα, χθες επιχείρησαν αερομαχίες στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας». Έχει σκεφθεί κανείς στην Αθήνα τι θα συμβεί αν επιχειρούν αυτές  τις αερομαχίες για να γίνει το λάθος; Αλλά τι να σκεφθούν ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι ηγέτες των υπολοίπων κομμάτων; Ασχολούνται, από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο με τις εκλογές και τη μάχη για την εξουσία.

  • Αυτό ενδιαφέρει. Η εξουσία. Είναι πραγματικό λυπηρό ότι έχει φτάσει η χώρα σε αυτό το σημείο.

Ακούσατε να αντιδρούν στις προβλέψεις ότι σε 50 χρόνια ο ελληνικός πληθυσμός θα υποχωρήσει στα 8-9 εκατομμύρια, και της Τουρκίας θα φτάσει στα 100; Η δε Αλβανία μπορεί και να μας ξεπεράσει…

Τίποτα. Το ενδιαφέρον είναι οι εκλογές και το κομματικό συμφέρον, όπως αυτό εκδηλώνεται μέσα από την εξουσία… Αλλά αναγκαστικά θα επανέλθουμε διότι το θέμα έχει και γεωπολιτικό ενδιαφέρον.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υπόθεση παιδεραστίας του πρώην βουλευτή Νίκου Γεωργιάδη είναι θλιβερή. Σε άλλες χώρες θα τον έστελναν στη φυλακή και σε αναγκαστική θεραπεία. Οι παιδεραστές είναι επικίνδυνοι άνθρωποι. Απ’ εκεί και πέρα, είναι πιο θλιβερή η προσπάθεια και του Μεγάρου Μαξίμου που επιτίθεται με σφοδρότητα, και της Νέας Δημοκρατίας που αμύνεται ως να είναι ένοχη. Αλλά γιατί να περιμένουμε ευαισθησία από δύο παρατάξεις που αποφάσισαν να διχάσουν την Ελλάδα; Η κυβέρνηση πρέπει να σιωπήσει διότι το θέμα αφορά τη Δικαιοσύνη και την Ιατρική, και η Ν.Δ. πρέπει να καταδικάσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Οι πράξεις του, όπως περιγράφονται από τους εισαγγελείς, είναι πέρα για πέρα καταδικαστέες και φρικτές…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ