12/02/2021

Αλέξης Τσίπρας: «Προοδευτικός πόλος για τα συμφέροντα των πολλών, όχι για τους λίγους και τις ελίτ»

403099B0-96AC-4F7D-B85C-18D1BA9195C5«Τολμηρό κάλεσμα συμπόρευσης, συμπαράταξης και συνεργασίας, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς αποκλεισμούς» απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα, με θέμα τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει να εφαρμόσει «το δικό του μνημόνιο» που θα είναι «ίσως το πιο ωμό, πιο ακραίο, πιο ισοπεδωτικό από όλα τ’ άλλα».

«Πέρασε ήδη μισός χρόνος από τη μέρα που η χώρα άφησε πίσω της 8 σκληρά και επίπονα χρόνια. Και είναι σαφές ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο, συνιστά την αφετηρία μίας νέας εποχής» τόνισε ο πρωθυπουργός, αρχίζοντας την ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι στη νέα εποχή που αναδεύεται «τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών».

«Εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία. Υλοποιήσαμε τα συμφωνηθέντα του τρίτου προγράμματος, αλλά ταυτόχρονα εργαστήκαμε σκληρά και καταφέραμε υπό πολύ στενά δημοσιονομικά πλαίσια να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία», και «πάνω απ΄ όλα με την κοινωνία όρθια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο, μόλις με το 1 /10 της δημοσιονομικής προσαρμογής στοχεύοντας σε διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καταφέραμε αυτό που δεν κατάφεραν τρεις κυβερνήσεις» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

-Στην εξασφάλιση της καθολικής πρόσβασης του πληθυσμού -δηλαδή και των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων- στο ΕΣΥ.

-Στη θέσπιση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι «κανένας δεν έμεινε μόνος και αβοήθητος» στην κρίση.

-Στη δραστική αύξηση των δαπανών για το παιδί, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας από τα 800 εκατ. ευρώ στο 1,3 δισ. ευρώ.

-Στον έλεγχο με πλήρη διαφάνεια των δημόσιων οικονομικών και την υπεραπόδοση της οικονομίας και την αναδιανομή της στους πιο αδύναμους.

-Στην παροχή της 13ης σύνταξης εφάπαξ και του κοινωνικού μερίσματος, την τελευταία τριετία.

-Στην επαναφορά συνθηκών εργασιακής κανονικότητας.

-Στη σύγκρουση με την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και «το σάπιο καθεστώς της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, περιορίζοντας την μέσα σε 3 χρόνια κατά 8% και σήμερα το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 10%, στους τομείς υψηλής παραβατικότητας».

-Στην προστασία της λαϊκής κατοικίας.

-Στη μείωση της ανεργίας, σχεδόν 9 ποσοστιαίες μονάδες προς όφελος των σχέσεων πλήρους εργασίας, με αποτέλεσμα τη δημιουεγία περισσότερων από 350.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ “μαύρα” ταμεία»

«Αλλά εκτός από αποφασιστικά και αποτελεσματικά, εργαστήκαμε και πορευτήκαμε και με εντιμότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως «όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε “μαύρα” ταμεία, ούτε παράνομο πλουτισμό στελεχών του, ούτε offshore με άγνωστους χρηματοδότες, ούτε ταυτίσεις με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου». Πρόσθεσε ότι καμία ασυλία δεν επιτρέπει να είναι κάποιος «στο απυρόβλητο, πάνω από τους νόμους και τους κανόνες ενός συντεταγμένου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου». «Επί των ημερών μας, η δικαιοσύνη λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας και ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία» συνέχισε ο Αλ/. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «όλα είναι πλέον στο φως. Από τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, το όργιο διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην Υγεία, τους χρυσοκάνθαρους των offshore και άλλα πολλά. Με λίγα λόγια, κάθε σκελετού που έκρυβε στο ντουλάπι ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός για τέσσερις δεκαετίες».

«Είμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ υλοποίηθηκαν και υλοποιούνται»

«Ήδη, από την επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια, προχωρήσαμε με ταχύτατα βήματα στις παρεμβάσεις που αποτελούν τον πυρήνα του δικού μας προγράμματος», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι μέσα στους πρώτους έξι μήνες όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ υλοποίηθηκαν και υλοποιούνται.

Ειδικότερα ανέφερε:

– Ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις

– Επαναφέραμε σε ισχύ τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων

– Προχωρήσαμε στην αύξηση κατώτατου μισθού κατά 11% , στα 650 ευρώ.

– Καταργήσαμε την επαίσχυντη διάταξη για τον υποκατώτατο μισθό, με άμεση συνέπεια την αύξηση του κατώτατου μισθού για τους νέους ως 25 ετών, κατά 27%

– Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία και χαμηλή ιδιοκτησία, εως και 50%

– Υλοποιούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για μια σειρά ελεύθερων επαγγελματιών

– Νομοθετήσαμε την επιδότηση ενοικίου που θα αφορά περίπου 667.000 συμπολίτες μας

– Επιταχύνουμε τη διαδικασία για τις προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.

– Υλοποιούμε την αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με τις προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.

– Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε 350.000 οφειλέτες να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία και σε όσα έχουμε εξαγγείλει για να μπορέσουν οι οφειλέτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους με σχήματα δόσεων προς τα ταμεία και την εφορία, χωρίς όπως λένε κάποιοι να διαταράσσει την κουλτούρα των πληρωμών αλλά αντιθέτως να δημιουργεί κουλτούρα πληρωμών».

«Αυτά είναι τα δικά μας παράσημα, από τις μάχες που δώσαμε, διότι η έξοδος από μνημόνια δεν είναι κενό γράμμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποδείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «μπορείς να έχεις πολιτική κοινωνικής προστασίας και ταυτόχρονα να πιάνεις καλύτερα τους δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους από τους άλλους που θεωρούσαν αυτά τα δύο ασύμβατα. Μπορείς να έχεις συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς να ανακόπτεται η ανάπτυξη. Μπορείς να έχεις αύξηση στον κατώτατο μισθό χωρίς να σταματά η αποκλιμάκωση της ανεργίας. Και κυρίως να το ανακοινώνεις στο υπουργικό και να βγαίνεις την ίδια μέρα στις αγορές».

«Μπορείς» συνέχισε, «να προστατεύεις τη πρώτη κατοικία χωρίς αυτό να επηρεάζει αρνητικά την εκτίμηση των οίκων αξιολόγησης, όπως ο Moondy΄s που μας αναβάθμισε κατά δύο βαθμίδες. Μπορείς να βγαίνεις με δυο λόγια από τα μνημόνια, υλοποιώντας πολιτικές για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Δηλαδή πολιτικές εκτός του νεοφιλελεύθερου πυρήνα του μνημονίου».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα σχέδια που κατατίθενται ενώπιον του ελληνικού λαού, «είναι απολύτως διακριτά» και είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τους πολλούς, με «άξονες τη στήριξη της εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη και τις μεγάλες θεσμικές προοδευτικές θεσμικές τομές» και «το σχέδιο της συντήρησης της οπισθοδρόμησης» της ΝΔ κατά παραγγελία μιας κρατικοδίαιτης ελίτ που «θέλει να πάρει εκδίκηση γιατί έμεινε έξω από το μεγάλο φαγοπότι».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι το σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη είναι απολύτως κυνικό και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του «ένιωθαν άβολα όταν έλεγαν ότι η τρόικα τους κλέβει τη δόξα ζητώντας επιτάχυνση των απολύσεων» και ο κ. Μητσοτάκης «ένιωσε άβολα ότι η χώρα βγήκε από το μνημόνιο και δεν σταματούσε να μιλά για τέταρτο μνημόνιο, για τον πολύ απλό λόγο ότι το πρόγραμμά του δεν μπορεί να δικαιολογηθεί έξω από τα μνημόνια». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει το δικό του μνημόνιο. Ελληνικής εμπνεύσεως αυτή τη φορά, αλλά ίσως πιο ωμό, πιο ακραίο, πιο ισοπεδωτικό από όλα τ’ άλλα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει έτοιμο το ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να ξηλώσει το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα. Προπαγανδίζει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αφού τα στελέχη του δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα διώξουν όσους προσελήφθησαν με ΑΣΕΠ στα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης σε τομείς κρίσιμους όπως στη παιδεία και στην υγεία. Και ταυτόχρονα διατυμπανίζει την ακύρωση κάθε πρόσληψης, αυτές που μετά από μάχη με τους θεσμούς καταφέραμε, αφού επίμονα αρνείται το 1 προς 1 που πετύχαμε εμείς και προπαγανδίζει την επιστροφή στο 1 προς 5». «Διαφωνεί κάθετα και δεν το κρύβει με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, Τέλος είναι αναφανδόν υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου», τόνισε.

«Μιλάει για μικρότερα πλεονάσματα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία είχε δεσμευτεί για πλεονάσματα 4,5% ως το 2030 και η υψηλότερη επίδοση που πέτυχε παρά τα 65 δισ. σκληρής λιτότητας που φόρτωσε στη πλάτη του ελληνικού λαού ήταν μόλις πλεόνασμα 0,2%», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Κάνει κριτική σε μια κυβέρνηση η οποία όχι μόνο διαπραγματεύτηκε και μείωσε δραστικά τους στόχους των πλεονασμάτων από 4,5% σε 3,5% σταδιακά και 2% μετά το 2022 και πέτυχε αναδιάρθρωση του χρέους που αυτοί δεν έθεταν καν στο τραπέζι και μας δίνει τη δυνατότητα να βγαίνουμε στην αγορά με επιτόκια του 2002 που κατάφερε να επιτύχει υπεραπόδοση άνω του 3,5% για τρία συναπτά έτη, χωρίς να προχωρήσει σε οριζόντια σαρωτικά μέτρα λιτότητας, όπως η προηγούμενη».

«Αφού», συνέχισε, «η αντιπολίτευση που υπέγραψε για 4,5% ξαφνικά έχει μεγάλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε μαζί μια κοινή θέση απέναντι στους εταίρους μας και δανειστές μας για την ανάγκη περεταίρω μείωσης. Αρκεί να συμφωνήσουμε και τι θα κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

-«Θα συμφωνήσει ο κ. Μητσοτάκης να εξοικονομηθούν πόροι για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία; Όχι, γιατί θεωρεί σπατάλη τη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

-Θα συμφωνήσει να δοθούν περισσότεροι πόροι στα ασφαλιστικά ταμεία για την αύξηση των συντάξεων; Να επαναφέρουμε την 13η και 14η σύνταξη; Όχι, γιατί το ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι ακριβώς στην αντίθετη λογική.

-Θα συμφωνήσει να δοθούν αυτοί οι πόροι σε πολιτικές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Όχι, γιατί θεωρεί κάθε αντίστοιχο μέτρο το οποίο υλοποιήθηκε αυτή την τετραετία ως ανακύκλωση της φτώχειας».

«Τι κρύβει επιμελώς ο κ. Μητσοτάκης»

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης «κρυβει επιμελώς» ότι:

-Το «σκληρό νεοφιλελευθερο πρόγραμμα δεν θα φέρει μειώσεις φόρων για τους μεσαίους και τους φτωχούς.

-Θα φέρει στοχευόμενες μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

«Και όταν όμως έρχεται η ώρα του δημοσιονομικού απολογισμού. Πάλι δεν βγαίνει η εξίσωση» και γι’ αυτό «κοροϊδεύει και ψηφοθηρεί» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κόσμος γνωρίζει καλά, είπε ο Αλ. Τσίπρας, ότι «αν κάποια κυβέρνηση είχε οφέλη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τους πολλούς, αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διαπραγματευτεί προς όφελος των πολλών και όχι της ελίτ και της ολιγαρχίας».

Από την άλλη, «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, από άποψη μετατοπίσθηκαν στην ακροδεξιά και επέλεξαν να σβήσουν το παρελθόν της μετριοπάθειας και της ευρωπαϊκής προσήλωσης της παράταξης τους και να γίνουν μια κακόγουστη μίμηση νεοδεξιών προτύπων τύπου Όρμπαν» είπε ο πρωθυπουργός.

«Από άποψη επίσης ο κ. Μητσοτάκης δεν καταδίκασε τις επιθέσεις για τις τραμπούκικες και τις μαφιόζικες απειλές σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από άποψη δεν καταδίκασε την απόπειρα των ταγμάτων εφόδου της ακροδεξιάς, που ήθελαν να εισβάλλουν στη Βουλή με σχέδιο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίων. Από άποψη σώπαινε και άφηνε τον αντιπρόεδρό του και τον σκιώδη πρόεδρο κ. Σαμαρά, να ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς»

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, «αποτελεί υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακραίας δεξιάς. Θεωρεί μάλιστα, ότι με την ακροδεξιά μετατόπιση, θα διεμβολίσει στην Ελλάδα συντηρητικά ακροατήρια. Όμως, όταν έχεις νομιμοποιήσει απολύτως τη ρητορική και τις πρακτικές των αυθεντικών εκπροσώπων της ακροδεξιάς, είναι αυταπάτη να πιστεύεις ότι ο κόσμος που επιλέγεις να απευθυνθείς με αυτούς τους όρους, δεν θα επιλέξει την πιο καθαρή, την πιο original έκφανση αυτής της πολιτικής αντίληψης».

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές αποτελούν ίσως τη πιο κρίσιμη εκλογική και πολιτική μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, από την ίδρυσή της» και υπογράμμισε ότι το «βάρος της διατύπωσης μιας εναλλακτικής προοπτικής (…) πέφτει αποκλειστικά στις προοδευτικές δυνάμεις που ανήκουν στους ιστορικά όμορους πολιτικούς χώρους :Στην Ευρωπαϊκή αριστερά, στη Σοσιαλδημοκρατία και στους Πράσινους».

«Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταθεί με τόλμη και αποφασιστικότητα έναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Όχι μόνος» είπε ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε «τολμηρό κάλεσμα συμπόρευσης, συμπαράταξης και συνεργασίας, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς αποκλεισμούς. Για να βάλουμε φρένο στις δυνάμεις του σκότους».

«Το 2018 ήταν η χρονιά που η Ελλάδα ξεμπέρδεψε με το μνημόνιο. Το 2019 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα ξεμπερδέψει με το κακό της παρελθόν» είπε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως το έγραφες Κ. Μαρκουλάκη; «Πως μπορείς και χαμογελάς καταραμένε κακούργε»

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τέχνης, τις τρομακτικές καταγγελίες για βασανισμούς, βιασμούς και παιδεραστία, θυμηθήκαμε αυτό το περιβόητο που είχε γράψει...

Απίστευτη καταγγελία Μητσοτάκη για την Πορτογαλία – Ένα βήμα πριν το διπλωματικό επεισόδιο η χώρα

Απίστευτη τοποθέτηση του Κυριακου Μητσοτακη στη συνέντευξη του στον Σκαι και στον Αλέξη Παπαχελά όπου κατηγόρησε την Πορτογαλία ότι δεν μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση...

Κέρκυρα: Παρέλυσε 40χρονη νοσηλεύτρια μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Συμφωνα με καταγγελία του Μιχάλη Γιαννακου στον αέρα του οπεν, μια 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα νοσηλεύεται με αυτοάνοσο νευρολογικό και εξετάζεται αν η κατάστασή...

Αρνήθηκε να βάλει μάσκα ο Μητσοτάκης; (Βίντεο)

Ώρες είναι να το κολλήσουν καμιά ρετσινιά! Να τον πουν και «αρνητή της μάσκας»!Για άλλη μια φορά παραβιαζει ο πρωθυπουργός τα μέτρα ασφαλείας καθως...

Καθολικό Lockdown: 29 Αστείες ατάκες που σαρώνουν στο διαδίκτυο

Κάποιες από τις πιο αστείες ατάκες που κυκλοφορουν στο διαδίκτυο και τα social media.

Γερμανοί πιέζουν και εκβιάζουν για την ακύρωση των γαλλικών φρεγατών

Η απόφαση του Πενταγώνου είναι ειλημμένη. Και απολύτως τεκμηριωμένη. Οι τέσσερις γαλλικές φρεγάτες Belharra είναι η καλύτερη λύση για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, απόλυτα...

Παρέλαση παιδιών προσφύγων στο διαμέρισμα του ανώμαλου ευυπόληπτου σκηνοθέτη!

Ποιος κάλυψε το κτήνος; Ποιος τον καλύπτει ακόμα; Πόσο ψηλά φτάνει το κύκλωμα παιδεραστίας; Γιατί σιωπάτε όλοι; Που είναι η «ευαισθησία» των διεθνιστών και ο...

Lockdown: Έκρηξη οργής του Άρη Πορτοσάλτε κατά της κυβέρνησης

Την οργή του Άρη Πορτοσαλτε προκάλεσε το διάγγελμα του Κυριακου Μητσοτακη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει την Πέμπτη σε αυστηρό lockdown στην...

Βαρουφάκης σε Κεραμέως: Εσύ δεν έχεις περάσει ούτε έξω από την Οξφόρδη!

Αν είναι δυνατόν, η Κεραμεως κάθισε να ξεφτιλιστεί ακόμη και από τον Βαρουφάκη που με ένα πύρινο λόγο του ισοπέδωσε στην κυριολεξία τα επιχειρήματα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως το έγραφες Κ. Μαρκουλάκη; «Πως μπορείς και χαμογελάς καταραμένε κακούργε»

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τέχνης, τις τρομακτικές καταγγελίες για βασανισμούς, βιασμούς και παιδεραστία, θυμηθήκαμε αυτό το περιβόητο που είχε γράψει...

Απίστευτη καταγγελία Μητσοτάκη για την Πορτογαλία – Ένα βήμα πριν το διπλωματικό επεισόδιο η χώρα

Απίστευτη τοποθέτηση του Κυριακου Μητσοτακη στη συνέντευξη του στον Σκαι και στον Αλέξη Παπαχελά όπου κατηγόρησε την Πορτογαλία ότι δεν μπορεί να παρέχει τηλεκπαίδευση...

Κέρκυρα: Παρέλυσε 40χρονη νοσηλεύτρια μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Συμφωνα με καταγγελία του Μιχάλη Γιαννακου στον αέρα του οπεν, μια 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα νοσηλεύεται με αυτοάνοσο νευρολογικό και εξετάζεται αν η κατάστασή...

Αρνήθηκε να βάλει μάσκα ο Μητσοτάκης; (Βίντεο)

Ώρες είναι να το κολλήσουν καμιά ρετσινιά! Να τον πουν και «αρνητή της μάσκας»!Για άλλη μια φορά παραβιαζει ο πρωθυπουργός τα μέτρα ασφαλείας καθως...

Καθολικό Lockdown: 29 Αστείες ατάκες που σαρώνουν στο διαδίκτυο

Κάποιες από τις πιο αστείες ατάκες που κυκλοφορουν στο διαδίκτυο και τα social media.

Γερμανοί πιέζουν και εκβιάζουν για την ακύρωση των γαλλικών φρεγατών

Η απόφαση του Πενταγώνου είναι ειλημμένη. Και απολύτως τεκμηριωμένη. Οι τέσσερις γαλλικές φρεγάτες Belharra είναι η καλύτερη λύση για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, απόλυτα...