Τα διασημότερα καρναβάλια της Ευρώπης (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

maskaras
Χιλιάδες Ιταλοί αλλά και τουρίστες κατέκλυσαν τους δρόμους της Βενετίας και απόλαυσαν το διασημότερο καρναβάλι της Ευρώπης. Για ακόμη μια χρόνια, επίκεντρο των εορτασμών είναι η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου. Οι ετήσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και στηρίζουν σημαντικά την οικονομία της περιοχής.

Στην Ριέκα της Κροατίας, περίπου 10.500 μασκοφορεμένοι βγήκαν στους δρόμους της πόλης. Στην Ελβετία, η Μπελινζόνα φιλοξενεί το μεγαλύτερο καραναβάλι της χώρας. Το όνομα του είναι Rabadan, που σημαίνει θόρυβος. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι κάνουν πράξη το όνομα του καρναβαλιού και κάνουν όσο πιο πολύ θόρυβο μπορούν.

Το πολύχρωμο καρναβάλι της Δουνκέρκης ξεκινά τον Ιανουάριο και κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 40.000 επισκέπτες. Το καρναβάλι της Δουνκέρκης θεωρείται το παλιότερο στη Γαλλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ιστορικών η 1η διοργάνωση έλαβε χώρα το 1676.

Στην Ισπανία, η Γαλικία είναι η πρωτεύουσα του καρναβαλιού, όμως εδώ κάθε χωριό πραγματοποιεί και τις δικές του εκδηλώσεις. Το χωριό Laza φιλοξενεί το πιο πολύχρωμο και το πιο δημοφιλές καρναβάλι της Γαλικίας.

Στη Πορτογαλία η καρδιά του καρναβαλιού χτυπάει στη Μαδέρα, όπου οι καρναβαλιστές απολαμβάνουν και το εξαιρετικό κρασί που παράγει το νησιωτικό σύμπλεγμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jK2ie6RUnZs&w=711&h=400]

euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ