Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου [ΒΙΝΤΕΟ]

korkoneasΗ αιτιολογία ήταν…

Αναβλήθηκε στο Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αιτιολογία ήταν ελλιπής σύνθεση της έδρας, λόγω ασθένειας ενός δικαστή.

Η επόμενη δικάσιμος είναι ορισμένη για της 26 Μαρτίου.

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής, πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας. Για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο εισαγγελέας πρότεινε τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο εισαγγελέας Εφετών μεταξύ άλλων, διαπίστωσε «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», όπως είπε, τονίζοντας ακόμα ότι «μία τέτοια κίνησή του, να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή, ήταν τρελή». Μάλιστα, με έμφαση σημείωσε ότι ιδιαίτερα ο Κορκονέας «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, #ΕΞΑΡΧΕΙΑ , #ΔΙΚΗ , #ΕΡΤ , Επαμεινώνδα Κορκονέα , Βασίλη Σαραλιώτη, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ