Το «αόρατο» υποβρύχιο του ρωσικού στόλου πλέει προς τη Μεσόγειο (βίντεο)

russian submarine krasnodar
Το ρωσικό υποβρύχιο Κρασνοντάρ διέσχισε τα στενά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και κατευθύνεται προς την Μεσόγειο. Το υποβρύχιο έπλεε συνοδεία σκαφών του τουρκικού λιμενικού.

Οι ρωσικές φρεγάτες και τα υποβρύχια ιαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη συριακή σύγκρουση, ιδιαίτερα το 2017, συμμετέχοντας στις πυραυλικές επιθέσεις κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, καταστρέφοντας θέσεις διοίκησης, όπλα, αποθήκες πυρομαχικών και μαχητές

Ο τελικός προορισμός του Κρασνόνταρ παραμένει άγνωστος. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο ανήκει στη νέα γενιά «αθόρυβων» υποβρυχίων.

Σχεδιάστηκε για να επιχειρεί σε μικρή απόσταση από τις ακτές, «αόρατο» στους αντιπάλους του και ικανό να πλήξει στόχους 2.000 χιλιόμετρα μακριά.

Τα χωρικά ύδατα της νότιας Κύπρου προσέφεραν στο ρωσικό υποβρύχιο άφθονες κρυψώνες. Ο εντοπισμός υποβρυχίου σε κατάδυση, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρίες του, είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το «Κρασνοντάρ» πρέπει να θέτει σε λειτουργία τους κινητήρες ντίζελ του κάθε δύο ημέρες, για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες. Τότε το υποβρύχιο είναι ευάλωτο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v26QvrLjInc&w=711&h=400]

euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ