««Καλή σας ημέρα, Χριστός Ανέστη.
Είχα την ευκαιρία με τους Βουλευτές και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να συναντηθούμε με τη Διοίκηση του ΠΑΟΚ και με τον Ερασιτέχνη.
Ενημερώθηκα για την πορεία των έργων και χαίρομαι ιδιαίτερα καθώς αυτό που σχεδιάσαμε, περίπου εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει προχωρήσει πλέον και υλοποιείται.
Όπως ξέρετε με την παραχώρηση του χώρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας καθώς και την ψήφιση της τροπολογίας λύθηκε ένα θέμα το οποίο οδηγεί στη δημιουργία του νέου γηπέδου.
Ήταν σημαντικό ότι η απόφαση τότε ήταν να παραχωρήσουμε και τα δικαιώματα του ΤΕΘΑ για την ευρύτερη περιοχή. Γιατί δεν είναι μόνο ότι πρέπει να γίνει το γήπεδο, αλλά νομίζω ότι είναι για όλη την Τούμπα.
Ο χώρος που θα δημιουργηθεί θα μπορέσει να φιλοξενήσει και τον επαγγελματικό σύλλογο, αλλά και τον Ερασιτέχνη και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός «πνεύμονα» στην Τούμπα που το έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη.
Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή και αυτό είπαμε με τη Διοίκηση και εμείς θα συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι όταν τελειώσει η τελική έγκριση του ευρύτερου χώρου, δηλαδή, πέραν του γηπέδου των 50 χιλιάδων θέσεων και του περιβάλλοντα χώρου, να φέρουμε μία τροπολογία στη Βουλή που θα καλύπτει όλα όσα θα πρέπει να προβλέπονται για τη δημιουργία της περιοχής. Και αυτό να έρθει και να ψηφιστεί το Σεπτέμβριο, πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή, για να υπάρχει έγκριση όλων των πολιτικών κομμάτων για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.
Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήσαμε είναι για την ενδιάμεση αυτή περίοδο που θα γίνουν τα έργα. Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσουν τα έργα άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα σε σχέση με το Καυτανζόγλειο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει τα έξοδα του περίπου ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ για να γίνουν τα απαραίτητα έργα και να μπορεί το Καυτανζόγλειο να χρησιμοποιηθεί για το πρωτάθλημα. Να ξεκινήσει δηλαδή το πρωτάθλημα κατευθείαν στο Καυτανζόγλειο και να μπορέσει να ξεκινήσει το μεγάλο έργο του γηπέδου.
Συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλες τις ομάδες, για το πως πρέπει να λειτουργούν.
Επίσης, θα πρέπει να πω ότι αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στον Ερασιτέχνη, διότι ο Ερασιτέχνης είναι ίσως από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν καμία οφειλή. Και αυτό με τη σκληρή δουλειά που γίνεται στα νέα παιδιά, γιατί τα φυτώρια των ομάδων είναι αυτά τα οποία προάγουν τον αθλητισμό».
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, δεδομένης της ευκαιρίας, είμαστε οκτώ ημέρες πριν τον τελικό, είστε άνθρωπος του αθλητισμού, ποια είναι η θέση σας για το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός χωρίς κόσμο, κάτι βεβαίως που δεν τιμά σε καμία περίπτωση τον αθλητισμό και τη χώρα, θα προσέθετα.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και νομίζω ότι δεν το θέλει και κανένας αυτό. Τώρα, να γίνει ένας τελικός, ο οποίος είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, χωρίς θεατές, ακόμη και από την τηλεόραση να τον βλέπεις σε πιάνει κατάθλιψη. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι προσπάθειες από τις ομάδες και από την Πολιτεία, να μπορέσει τουλάχιστον αυτός ο τελικός να φιλοξενήσει, με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να υπάρχουν, τους φιλάθλους, που και εκείνοι θα πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία του να διεξαχθεί ένας τελικός με φιλάθλους αλλά με ειρηνικές συνθήκες. Να μην έχουμε δηλαδή έκτροπα, γιατί αυτό θα βοηθήσει και στο ποδόσφαιρο, θα βοηθήσει να αλλάξουμε λιγάκι και την εικόνα μας προς τα έξω. Δεν είναι ευχάριστο για τη χώρα να βλέπουμε τον τελικό του Κυπέλλου να γίνεται χωρίς κόσμο.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Την πολιτική επικαιρότητα θα μας τη σχολιάσετε; «Κατσίκι» χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας. Ο δε κ. Μητσοτάκης, από Δευτέρα κατεβάζει πρόταση για το αφορολόγητο.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, όπως ξέρετε, προκειμένου να μπορέσουν να δοθούν όλες αυτές οι ελαφρύνσεις προς τον ελληνικό λαό, βγαίνοντας από την εποχή των μνημονίων. Διαφωνήσαμε για το θέμα της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας και αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση και δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης από τη στιγμή που επιμένει για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Εδώ, όμως, θέλω να πω κάτι, από τη Θεσσαλονίκη, ότι οι θέσεις των δύο κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος είναι ακριβώς οι ίδιες καθώς και οι δύο μιλάνε για Βόρεια Μακεδονία. Καλά θα κάνουν να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας αλώβητο. Βλέπουν ότι από τα βόρεια σύνορα δεν σέβονται ούτε τις συμφωνίες, ούτε την ιστορία, ούτε αυτά που υπογράφονται, ούτε αυτά που λένε. Διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας και την ιστορία της, την οποία ο ελληνικός λαός δεν θα την παραδώσει ποτέ, ούτε στην Βόρεια Ελλάδα, ούτε στην Νότια Ελλάδα, ούτε σε καμία κυβέρνηση, και σε καμία αξιωματική αντιπολίτευση όσο και αν πιέζουν οι ξένοι και οι εταίροι τους.
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχετε κάποιο σχόλιο για την δήλωση του κ. Μητσοτάκη για το αφορολόγητο;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το αφορολόγητο, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί πριν. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν περνούσαμε τα θετικά μέτρα ήταν από εκείνους που μιλούσαν για λαϊκισμό και τελικά τα ψήφιζε. Όσον αφορά το θέμα του αφορολόγητου είναι αυτό που έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του, το πλεόνασμα το οποίο έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να κατανεμηθεί δίκαια σε όλους και αυτό σημαίνει πρώτα από όλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και είδατε παραδείγματος χάριν το θέμα των αναδρομικών προχωράει η ρύθμιση προκειμένου να μην υπάρχουν ειδικές φορολογικές επιβαρύνσεις.
Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μείωση των φόρων. Βεβαίως και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή δεν αντέχει να βλέπει να τσακώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία για το τι είπε ο Πολάκης ή για το αν έφυγε ή έμεινε ο παιδεραστής στη Νέα Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει να βγει από την κρίση, να μπορέσει να επουλώσει τις πληγές των δέκα αυτών ετών που πέρασαν από την κρίση και να δει καλύτερες μέρες.
Αυτό σημαίνει ενότητα του ελληνικού λαού, σημαίνει το αποτέλεσμα των οικονομικών θυσιών να δίνεται πρώτα στους ασθενέστερους και μετά στους ισχυρότερους και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία, να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν.