5/08/2021

Σκληρή ανακοίνωση της Εστίας για αλλοίωση των κυκλοφοριών των εφημερίδων

image001 5


O
 Όμιλός μας δεν θα δημοσιοποιεί πλέον τις κυκλοφορίες των εντύπων του, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στον χώρο της διανομής του Τύπου. Αποχωρούμε δε παρότι όλες οι εφημερίδες μας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις   κυκλοφορίας στην κατηγορία τους.  

 

Οι κυκλοφορίες που ανακοινώνει το μοναδικό Πρακτορείο Διανομής Τύπου περιλαμβάνουν μαζικές “αγορές” με την μορφή συνδρομών, ακόμα και  μηδενικού κόστους, πάσης φύσεως διανομές και παρόμοια εφευρήματα. Παράλληλα παρουσιάζεται το «θαύμα», τα έντυπα των εκδοτών που είναι μέτοχοι της ΄΄ΑΡΓΟΣ΄΄, να είναι τα μόνα που δενγνωρίζουν κάμψη πωλήσεων. Σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τα κακώς κείμενα στην διανομή είναι ότι στην πρόσφατη εισήγηση  της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διαπιστώνεται παρεμπόδιση κυκλοφορίας εφημερίδων!

 

Όλα τα ανωτέρω, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού  επηρεάζοντας και  την απορρόφηση της διαφημιστικής δαπάνης.Ο Όμιλός μας οφείλει να αντισταθεί σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να επιφυλαχθεί παντός νομίμου δικαιώματός του.

 

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί άμεσα μηχανισμός πιστοποίησης των κυκλοφοριών ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αλλοίωσης των κυκλοφοριών, το οποίο άλλωστε έχουμε στηλιτεύσει εδώ και πολλά χρόνια.  Tρόπος υπάρχει. Βούληση δεν υπάρχει. Εξάλλου ακόμα περιμένουμε το σύστημα barcode που υποτίθεται ότι θα ήταν σε λειτουργία από τον Μάιο του 2018…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ