Κομμένα καφές και τσάι. Αυξάνουν γεωμετρικά τον κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0551Σοκαριστικά πραγματικά τα ευρήματα μεγάλης έρευνας από το πανεπιστήμιο του Βάντερμπιλντ στο Τενεσί. Και μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει στην ιστορία για την νόσο καθώς συμπεριέλαβε στοιχεία από 17 μελέτες με το ιλιγγιώδες δείγμα των 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων! Τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και την Ασία. Οι οποίοι παρακολουθήθηκαν ενδελεχώς σχεδόν για εννέα χρόνια. Και από τους οποίους σχεδόν 21 χιλιάδες διαγνώστηκαν με καρκίνο του πνεύμονα. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι ο καφές και το τσάι επηρεάζουν τον άνθρωπο άσχετα εάν είναι καπνιστής ή όχι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πραγματικά ανησυχητικά. Δείχνουν ότι ακόμα και οι μη καπνιστές που έπιναν πάνω από δύο κούπες καφέ την ημέρα, είχαν 41% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με αυτούς που δεν έπιναν καθόλου καφέ. Το σοκαριστικό μάλιστα είναι ότι ο ντεκαφεϊνέ αποδείχτηκε ακόμα πιο επικίνδυνος καφές, τόσο επικίνδυνος ώστε να αυξάνει ακόμα 15 μονάδες την πιθανότητα για την επάρατη νόσο.

Και το τσάι όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου αυτό. Μιλάμε φυσικά για το μαύρο τσάι και όχι το τσάι του βουνού. Το τσάι λοιπόν αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα κατά 37%. Επαναλαμβάνουμε ανεξάρτητα εάν ο άνθρωπος καπνίζει ή όχι. Φανταστείτε τι συμβαίνει λοιπόν σε κάποιον καπνιστή που καταναλώνει ποσότητες καφέ ο οποίος επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την θέση του, καθώς το τσιγάρο και εμφάνιση καρκίνου έχει αποδειχθεί από παλαιότερες έρευνες. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ