Η 13η σύνταξη κλονίζει τον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

AAF221A6-2903-4BE4-A408-35219F60DFB7.jpegΜε τα μέτρα ελάφρυνσης μόνιμου χαρακτήρα αλλά και τη έντονη πρωθυπουργική παρουσία σε κάθε γωνιά της χώρας εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να αντιλαμβανονται ποιο είναι το διακύβευμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει από τώρα να αποδομεί τα κοινωνικά κεκτημένα του τελευταίου χρόνου. Κάτι που επισήμανε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις τελευταίες ομιλίες του.
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει βάλει ένα μεγάλο ερωτηματικό δίπλα στην καθιέρωση της 13ης σύνταξης, ως συνέχεια στις θέσεις του για το εργασιακό πενθήμερο και το οκτάωρο, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το αμείλικτο δίλημμα για την επόμενη εκλογική μάχη με αναφορά στα κοινωνικά μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.
«Ψήφος εμπιστοσύνης στη 13η σύνταξη»
“Αν οι πολίτες δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική μας κανείς διευθυντής τράπεζας και κανείς τεχνοκράτης δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα μέτρα αυτά.
»Αν όμως ψηφιστεί το ψηφοδέλτιο που γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης, κατάργηση του οκτάωρου, κατάργηση του πενθήμερου, θα είναι μήνυμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στα Τρίκαλα ενώ από την Κοζάνη ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και στην αποκατάσταση των αδικιών.
Τα σχέδια του Μαξίμου εξυπηρετούνται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως η πρόσφατη συνέντευξη στο Star.
Ερωτηθείς για το κατά πόσο η ΝΔ δεσμεύεται από τα μέτρα ελάφρυνσης και τη μόνιμη 13η σύνταξη που ψήφισε η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες».
Αυτό ακριβώς θεωρήθηκε και άμεση και κυνική παραδοχή του αρχηγού της ΝΔ πως όχι μόνο δεν εγγυάται τη διαρήτηρση της μόνιμης 13ης σύνταξης, αλλά επί της ουσίας προανήγγειλε την κατάργησή της αν εκλεγεί πρωθυπουργός.
Στελέχη της Πειραιώς μέχρι σήμερα επιχειρούσαν να καλύψουν τη απέχθεια τους για τα φιλολαϊκά μέτρα βαφτίζοντας τα “προεκλογικά επιδόματα του Τσίπρα”.
Από τη στιγμή, όμως, που αναγκάζονται να ξεδιπλώσουν δημόσια τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος όλοι γίνονται κοινωνοί των επιδιώξεων τους για κατάργηση της 13ης σύνταξης, του δώρου Χριστουγέννων, των κοινωνικών επιδομάτων αλλά και των νεοφιλελεύθερων ιδεών τους για την απελευθέρωση του ωραρίου και της επταήμερης εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ