15/02/2021

Ο Πέτρος Δούκας απογείωσε την ICC μέσα σε 100 ημέρες.

img 0639Οι πρώτες 100 μέρες
Δράσεις & Σχεδιασμοί
Α΄ τριμήνου 2019, του νέου Δ.Σ.
(Υπενθυμίζουμε ότι Βασικός στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμβολή στην προώθηση της μεγαλύτερης δυνατής ελευθερίας στο διεθνές εμπόριο και τις συναλλαγές και η συνδρομή προς τα Μέλη μας και τα Μέλη όλων των Επιμελητηρίων της Χώρας μας, ώστε να αξιοποιούν όλες τις κεντρικές υπηρεσίες του ICC στο Παρίσι, το ICC World Chambers Federation, και τις πάνω από 90 «Εθνικές Επιτροπές» του ICC ανά τον κόσμο, για την προώθηση των αμοιβαίων και νόμιμων επιχειρηματικών και επενδυτικών συμφερόντων τους!)
1. Συγκροτήσαμε την Επιτροπή Διανοητικής (Πνευματικής) Περιουσίας, η οποία προχωράει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς τις διαβουλεύσεις της. Έχει ήδη προχωρήσει στη προετοιμασία ενός «Οδικού Χάρτη για την Ανάπτυξη της Διανοητικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα» και προετοιμάζει μεγάλη Εκδήλωση για τα θέματα αυτά στα μέσα Ιουνίου.
2· Συγκροτήσαμε τον Σύνδεσμο Γυναικών ICC World Business Women Initiative, με Πρόεδρο την κα. Μαρίνα Γιαβρόγλου, Πρόεδρο της Soya Mills International, και Μέλη πραγματικά εξαιρετικές Ελληνίδες. Σκοπός της η ανάδειξη της γυναικείας δημιουργικότητας, της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ισότιμης μεταχείρισης των δύο φύλων. Ήδη η Επιτροπή έχει συνεδριάσει δύο φορές και προετοιμάζει μια εντυπωσιακή σειρά πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων.
3· Ανασυγκροτήσαμε την Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, και δημιουργήσαμε το Greek Energy Transformation & Climate Change Cluster για να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να κρατά τα Μέλη μας ενήμερα, να αποτελέσει ένα thought leader, να συντονίζεται με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες του κεντρικού ICC στο Παρίσι, και όσο μπορεί να αποτελεί το “βήμα” του ICC Ελλάδας για τέτοια θέματα.
4· Ανασυγκροτήσαμε την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Διαιτησίας, στην οποία συμμετέχουν εξαίρετοι νομικοί. Στόχος της είναι η προώθηση στη χώρα μας της πρακτικής της Διεθνούς Διαιτησίας του ICC και η δημιουργία πανελληνίως, του μεγαλύτερου συνδέσμου και δικτύου όσων ασχολούνται ή ενδιαφέρονται με τα ζητήματα διαιτησίας. Ήδη ορίσαμε την Εκτελεστική Επιτροπή.
Εκδηλώσεις
5· Στις 27-2-2019 έγινε παρουσίαση στα γραφεία μας του “Eurobank Export Gate” της Eurobank για συνεργασία για την χρηματοδότηση και την ενίσχυση των εξαγωγέων και των εισαγωγέων, δεδομένου του σημαντικότατου δικτύου του ICC WBO. Κανονίσαμε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Παρίσι του Trade Club Alliance / Export Gate Initiative της Banco Santander και της Eurobank, με τα κεντρικά του ICC.
6· Στις 5-3-2019 διοργανώσαμε Ημερίδα Διαιτησίας με θέμα “Παρόν και μέλλον του ελληνικού δικαίου διαιτησίας”. Συμμετείχαν ομιλητές υψηλού διαμετρήματος και την παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα. Η Ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο Ι. Ρόκας & Συνεργάτες και έγινε στο ξενοδ. Electra Μetropolis.
7· Στις 8-4-2019 διοργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη υπό της Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα εξαιρετικό Συμπόσιο, για την ανάδειξη όλων των επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, που καθιστούν τη Συμπρωτεύουσα Πύλη για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Συμμετείχαν πάνω από 25 ομιλητές, εκπρόσωποι οργανισμών & επιχειρηματίες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 200 άτομα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, Το συμπόσιο έγινε στο ξενοδ. Makedonia Palace.
Ίσως για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν τόσες δημιουργικές και αξιολογότατες πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι το αύριο της Θεσσαλονίκης διαγράφεται λαμπρό. Οι επενδύσεις στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στις υποδομές, στις μεταφορές, στο τουρισμό, τα logistics, στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στο cloud, AI, 4G, η ενεργητικότητα των Πανεπιστημίων, η απαράμιλλη πολιτιστική κληρονομιά, δείχνουν το δρόμο μπροστά!
Βραβεύσεις
8. Στα πλαίσια του Συμποσίου στη Θεσσαλονίκη (8-4-19) το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο/ICC Ελλάς βράβευσε δύο πανάξιες Ελληνίδες, την Μαρίνα Γιαβρόγλου (Πρόεδρο της Soya Mills International), και την σπουδαία αρχαιολόγου Αγγελική Κοτταρίδη, υπογραμμίζοντας την εκτίμησή μας ότι κανένα Έθνος, κανένα Κράτος και καμιά δύναμη δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν στηρίζεται σε ένα σπουδαίο πολιτισμό, σε μια σπουδαία πολιτισμική βάση!
Προετοιμασία μελλοντικών δράσεων
9. Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (και ίσως με την Κεντρική Ένωση Επιμελ., τον ΔΣΑ και άλλες οργανώσεις), διοργανώνουμε μεγάλο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατάρτισης / Certificate για θέματα όπως:
white collar crime, – corporate fraud, – insider trading, – breach of fiduciary duty, – false reporting, – market abuse, – misrepresentations, – anti-money laundering, – breach of competition laws , – data privacy,- Fraudulent accounting practices, – Board Member responsibilities and
liabilities, – Insider trading, – Arbitration, – Υποθέσεις τύπου Folli Follie, κλπ.
10. Η Ελλάδα έχει από την αρχαιότητα παράδοση στη τεχνολογία και έχει high-tech επιχειρήσεις ισάξιες με αυτές της Silicon Valley! Προετοιμάζουμε για τις αρχές Ιουλίου Συμπόσιο / Ημερίδα παρουσίασης και ανάδειξης των Ελληνικών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας με θέμα: BREMAIN = BRain-ReMAIN = ευκαιρίες για τα παιδιά να μείνουν στην Ελλάδα! Βλέπε, Artificial Intelligence, The Internet of Things, Big Data, 3D Printing Technology, Cloud Computing, 5G.
Συμμετοχές και Συνεργασίες
11. Κοινοποιήσαμε στα μέλη μας ειδική πρόσκληση της Αμερικανικής Πρεσβείας για συμμετοχή στο «“Global Entrepreneurship Summit 2019”, co- organized by the U.S. Government and the Dutch Government», 4-5 Ιουνίου 2019 στο “World Forum”, The Hague.
12. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στο πολύ πετυχημένο «3ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας+ 10η Διημερίδα & Έκθεση» της PHARMAMANAGE, Αθήνα, 2 & 3 Φεβρουαρίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής.
13. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» του Επιμελητηρίου Ηλείας, στην Αρχαία Ολυμπία, στις 15-17/02/2019.
14. Στηρίξαμε το “Professional Certificate in Google Advertising, February-April 2019”, του American College of Greece, School of Graduate and Professional Education, με παροχή ειδικής έκπτωσης για τα Μέλη μας!
15. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στο «10th Capital Link Athens Shipping Forum», 22/02/19.
16. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στο «19th Mare Forum Greece 2019», 13/03/2019, στο Celestyal Cruise Ship στον Πειραιά.
17. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στο «2nd Geopolitical Conference» – του Maritime Intelligence και του IMES – Institute of Maritime & Economic Studies στο Πολεμικό Μουσείο, 15/04/2019.
18. Παρέχουμε τη στήριξή μας στην “4η Art Thessaloniki Contemporary Art Fair”, 21-24/11/2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
19. Ευελπιστούμε να διοργανώσουμε το Νοέμβριο στην Αθήνα, τις Εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια από την Ίδρυση του ICC WBO.
20. Το ICC Ελλάδας έχει προτείνει στα κεντρικά του ICC στο Παρίσι την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ICC Ελλάδας για τη δημιουργία του former Prime Ministers’ Forum! Δηλαδή τη δημιουργία ενός Forum αποτελούμενο από πρώην Πρωθυπουργούς που θα συναντώνται σε Εκδηλώσεις του ICC WBO ανά την υφήλιο, για να μας μεταφέρουν τις γνώμες, σκέψεις και πολύτιμες εμπειρίες τους σε θέματα που απασχολούν την κοινότητα του ICC!
Ήδη έχουμε στείλει στο Παρίσι τα ονόματα 11 Πρωθυπουργών που θα ενδιαφερόντουσαν να συμμετέχουν. Το Παρίσι έχει αποδεχθεί την πρότασή μας με ενθουσιασμό και εξετάζει τα επόμενα βήματα!
21. Σχεδιάζουμε βελτίωση της εμφάνισης και του περιεχομένου του website του ICC Ελλάς στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, τη βελτίωση της παρουσίας μας στο Google ranking, τη σταδιακή παρουσία μας μέσω των social media και τη διασύνδεση του site μας με το Facebook, το YouTube, κλπ.
Αυτά για τις πρώτες 100 μέρες του νέου ΔΣ!
Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι μαζί με όλα τα Μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής μας Επιτροπής τα οποία θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την ενεργητικότητα με την οποία στηρίζουν όλες αυτές τις πρωτοβουλίες:
Ν. Αγγελίδη, Γ. Ανδρέου, Ν. Βερνίκο, Α. Καρακαλά, Β. Κούτσης, Χ. Λαμπρόπουλο, Μ. Μελισσείδη, Κ. Μερελή, Ε. Σαράντου,
Ν. Σοφιανό, Γ. Στασινόπουλο, Ι. Συγγελίδη.
Χαιρετισμούς,
-Πέτρος Γ. Δούκας
Πρόεδρος ICC Hellas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως το έγραφες Κ. Μαρκουλάκη; «Πως μπορείς και χαμογελάς καταραμένε κακούργε»

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τέχνης, τις τρομακτικές καταγγελίες για βασανισμούς, βιασμούς και παιδεραστία, θυμηθήκαμε αυτό το περιβόητο που είχε γράψει...

Κόλαφος ο Πανος Καμμενος κατά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Με μια ανάρτηση φωτιά πριν από λίγο ο Πανος Καμμενος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μαρκουλακη και σε πράγματα που γνωριζε για αυτόν και αποκάλυψε στο...

Ντροπή και αηδία για την νέα καταγγελία για τον «ευυπόληπτο»: «Ήθελε ακόμα και να ουρήσει πάνω μου»

Nέα μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης με θύτη τον γνωστό θεατρικό σκηνοθέτη και θύμα νεαρό 17 ετών. Και εδώ πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Όχι μόνο γνώριζαν,...

Γενναία συγνώμη του σταρ για το ξέπλυμα στον Λιγνάδη, μετά την κατακραυγή

Συγνώμη ζήτησε το δελτίο ειδήσεων του Σταρ για μια φράση του χθεσινού του ρεπορτάζ που αφορούσε τον Δημήτρη Λιγνάδη και είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή...

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γκρεμίζει την απόπειρα ξεπλύματος του Σκάι

Άλλη μία μαύρη ημέρα για την δημοσιογραφία είχαμε στον ΣΚΑΪ. Ευτυχώς, καλεσμένος ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος σε ζωντανή σύνδεση γκρέμισε τη νέα...

Από που κρατάει ο Λιγνάδης τον Μητσοτάκη;

Πως είναι δυνατόν να τον έχουν διώξει από δραματική σχολή για ανάρμοστη συμπεριφορά και ο πρωθυπουργός με δική του εντολή να του δίνει το...

Τουρκία: Έσφαξε μητέρα τριών παιδιών για να μην πληρώσει ενα σουβλάκι!

Για να καταλάβετε ότι στην Τουρκία η αξία μιας γυναίκας είναι μηδενική. Γεγονός που αποδεικνύει και την βαρβαρότητα του ίδιου του τουρκικού κράτους.https://youtu.be/gjPJj3v1tb8Η άτυχη...

Νεαροί βιάστηκαν με μεταλλικό σωλήνα από γνωστούς αλλά «εκλεκτούς της εξουσίας» σκηνοθέτες

Κουλτουροποιώντας τη σαπίλα...Τόσο αστραφτερά ονόματα με τόσες σκοτεινές ιστορίες. Τι συνέβη ξαφνικά και ιερά τέρατα του θεάματος αποδεικνύονται σκέτα τέρατα; Είναι η πρώτη φορά...

Επιχείρηση – επικοινωνιακό ξέπλυμα

Και ξαφνικά γεμίσαμε με φωτογραφίες της Σακελλαροπούλου με τη γάτα στο Προεδρικό Μέγαρο.Ακόμη και με φωτογραφίες με τη γάτα της προέδρου να κάθεται στη...

Μένιος Φουρθιώτης στο πλευρό Κυριάκου Μητσοτάκη

Τελικά τα κατάφερε ο Μητσοτάκης και πήρε στο δυναμικό του μια από τις ανερχόμενες φωνές στα ΜΜΕ, τον Μένιο Φουρθιωτη.Ο Μενιος που έχει διέπρεψε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως το έγραφες Κ. Μαρκουλάκη; «Πως μπορείς και χαμογελάς καταραμένε κακούργε»

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της τέχνης, τις τρομακτικές καταγγελίες για βασανισμούς, βιασμούς και παιδεραστία, θυμηθήκαμε αυτό το περιβόητο που είχε γράψει...

Κόλαφος ο Πανος Καμμενος κατά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Με μια ανάρτηση φωτιά πριν από λίγο ο Πανος Καμμενος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μαρκουλακη και σε πράγματα που γνωριζε για αυτόν και αποκάλυψε στο...

Ντροπή και αηδία για την νέα καταγγελία για τον «ευυπόληπτο»: «Ήθελε ακόμα και να ουρήσει πάνω μου»

Nέα μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης με θύτη τον γνωστό θεατρικό σκηνοθέτη και θύμα νεαρό 17 ετών. Και εδώ πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Όχι μόνο γνώριζαν,...

Γενναία συγνώμη του σταρ για το ξέπλυμα στον Λιγνάδη, μετά την κατακραυγή

Συγνώμη ζήτησε το δελτίο ειδήσεων του Σταρ για μια φράση του χθεσινού του ρεπορτάζ που αφορούσε τον Δημήτρη Λιγνάδη και είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή...

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γκρεμίζει την απόπειρα ξεπλύματος του Σκάι

Άλλη μία μαύρη ημέρα για την δημοσιογραφία είχαμε στον ΣΚΑΪ. Ευτυχώς, καλεσμένος ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος σε ζωντανή σύνδεση γκρέμισε τη νέα...

Από που κρατάει ο Λιγνάδης τον Μητσοτάκη;

Πως είναι δυνατόν να τον έχουν διώξει από δραματική σχολή για ανάρμοστη συμπεριφορά και ο πρωθυπουργός με δική του εντολή να του δίνει το...