Πύρινο άρθρο του Μασούντ Καριμί για την γενοκτονία των ποντίων από τους τούρκους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

‘’Αγώνας σε δύο Μέτωπα για τα 100 χρόνια διανοητικού ακρωτηριασμού” Γράφει ο Μασούντ Καριμί υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η Γενοκτονία περιλαμβάνει:

1) Το βασικό ερώτημα αυτοπροσδιορισμού που τίθεται στην αναγνώριση των ίδιων των Ποντίων για τη γενοκτονία.

2) Το ποντιακό σήμερα καθώς και το Μιακραασιατικό, το αρμένικο και το κουρδικό.

3) Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό ζήτημα και η αναγνώριση του ως μια πανάρχαια ταυτότητα.

Εφόσον ονομάστηκαν οι καταστάσεις, τώρα μπορεί να καθοριστεί και η εξέλιξη τους (Πλάτων).

Η ιστορία είναι επιστήμη. Επιστήμη σημαίνει καθαρές κουβέντες. Είναι αδιαμφισβήτητη η γενοκτονία. Όλοι γνωρίζουν για το Άουσβιτς αλλά δυστυχώς στο στρατόπεδο του Τσεβελίκ στην Τραπεζούντα έχουν γίνει επίσης βάρβαρα περιστατικά που πρέπει όλοι να μάθουν.
Όλα αυτά τα χρόνια, είναι χρόνια διανοητικού ακρωτηριασμού.
Η αναγνώριση της 19ης Μαΐου σαν ημέρα της ποντιακής γενοκτονίας είναι η μεγαλύτερη νίκη των Ποντίων έως σήμερα, και αυτό συνιστά μια κατα κράτος ήττα του Τουρκικού εθνικισμού.

Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου οφείλεται στους αξιοσημείωτους αγώνες ανθρωπιστών της Οικουμένης που πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι, όπως του Βέλγου διανοούμενου Φρανσουά Χουτάρ, όπως η Τέα Χάλο που τόσο κυνηγήθηκε από τους Τούρκους στον Ο.Η.Ε. και της Εβραιο-Πόντιας Στερίνας Ταμπώχ όπου και την σημερινή ημέρα θα πρέπει να τιμούνται τα παραπάνω πρόσωπα ως ένδειξη αυτοσεβασμού.

Παρόμοια γενοκτονία με την μορφή γυναικοκτονίας συνέβη στην αρχαιότερη φυλή των Κούρδων, τους Yezidi (#metoo) απο το νεοσύστατο οθωμανικό μοντέλο ISIS που τόσο μοιάζει λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν, με την αντίστοιχη ποντιακή.

Για όλα αυτά οι Ευρωπαίοι πρέπει να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, ούτως ώστε να δικαιωθούν ιστορικά στην ευρύτερη περιοχή, τα έθνη που έχουν υποστεί τον κατατρεγμό αυτό και να μην ξανα ζήσει η ανθρωπότητα τέτοιου είδους τραγωδίες. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει ανάγκη από φωνές που ενδιαφέρονται για τα έθνη, διότι ένας λόγος που ιδρύθηκε η ενωμένη Ευρώπη, ήταν και αυτός.

Ο Νεο-Οθωμανικός-Ερντογανικός εθνικισμός, που προσπαθεί να διαμελίσει γένη, έθνη, πολιτισμούς, ήθη και αξίες πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα σε όλες τις μορφές του (Βοήθεια στον ISIS, Παρέμβαση στον Εμφύλιο της Συρίας, ανάμειξη στις κουρδικές υπόθεσεις, κ.τ.λ.).

Για το λόγο αυτό την σημερινή ημέρα θα πρέπει να ενώσουν όλοι οι κατατρεγμένοι αυτοί λαοί (Αρμένιοι, Κούρδοι, Κύπριοι, κ.τ.λ.) με τους λαούς όλου του κόσμου τη φωνή τους και να ζητήσουν η 19η Μαΐου να αναγνωριστεί παγκόσμια σαν ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μασούντ Καριμί

υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ